Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ЖЕЛИМО ДА ВИДИМО ШТА СЕ ДОГОДИЛО У ТОКУ ЕПИДЕМИЈЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 31.05.2021, 08:09]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 29. мај 2021. године, субота

Државни секретар Министарства здравља и члан посебне Комисије за анализу смртних исхода узрокованих заразном болешћу Covid-19 Мирсад Ђерлек изјавио је данас да ће радом ове комисије бити обухваћени и они умрли који се нису лечили у болници.

Ђерлек је у Дневнику Радио-телевизије Србије (РТС) рекао да су председник Републике, премијерка и министар здравља од самог почетка заузели озбиљну стратегију у борби против коронавируса.

Немамо шта да кријемо и желимо да видимо шта се догодило у току епидемије, истакао је државни секретар и додао да ће Комисија радити транспарентно.

Он је рекао да од председнице Комисије Верице Јовановић, директорке Института "Милан Јовановић Батут", очекује да ће заказати седницу током викенда, најкасније у понедељак, када ће бити направљен модел како ће комисија радити.

Ђерлек је навео да је једини начин да се дође до правог узрока смрти обдукција, али да обдукције нису вршене због препоруке СЗО, а касније и због немогућности да се успоставе сви безбедни услови за обдуценте у смислу избегавања заразе.

Зато ће, како је објаснио, основни документ који ће помоћи у анализи бити документ о смрти, из којег ће бити црпљени сви подаци за анализу.

Ђерлек је навео да ће бити обухваћени случајеви где је коронавирус директан узрок смрти, али и они који нису били ПЦР позитивни, али је њихова клиничка слика одговарала коронавирусу. Такође, биће обухваћени и они који се нису лечили у болници и где су мртвозорници констатовали смрти, а таквих није мали број.

Посао ће бити тежак, грађани Србије имају право да чују истину и ми ћемо се трудити да посао урадимо како треба, истакао је државни секретар и нагласио да ће данас бити пређена бројка од два милиона ревакцинисаних пунолетних грађана Србије и два ипо милиона оних који су примили прву дозу вакцине.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/549381/danas-prelazak-brojke-od-dva-miliona-revakcinisanih-gradjana.php


[Последња промена: 31.05.2021 у 09:20]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni