Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ ПОНОВО ДОСТУПНЕ ЗА ОНЕ КОЈИ НИСУ КОВИД ПАЦИЈЕНТИ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 01.09.2020, 14:10]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

Београд, 1. септембар 2020. годоне, уторак

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар саопштио је данас да је ситуација у вези са коронавирусом боља захваљујући поштовању мера, због чега ће одређене здравствене установе бити доступне за пацијенте који су морали да чекају на прегледе или интервенције због епидемије.

Лончар је, након састанка са директорима ковид болница, указао на то да је било оних пацијената који су све време чекали на дијагностичке процедуре или операције, тако да ће они сада бити збринути.

Он је пренео да је Институт за ортопедију “Бањица” почео да ради у пуном капацитету и дежураће три, четири пута недељно за све трауме које се дешавају, а до краја ове или почетком следеће недеље, прорадиће и КБЦ “Земун”.

Такође, како је додао, Медицина рада ће поново радити за неколико дана, а КБЦ "Др Драгиша Мишовић" ће пребацити ковид позитивне пацијенте из блока А у блок Б, тако да ће блок А бити доступан за све хитне случајеве, посебно за кардиоваскуларне.

У складу са тим, министар је подсетио на то да је поменута болница реновирана и да има једну од најбољих опрема за дијагностику.

Лончар је подвукао да су све болнице у Србији добиле налог да капацитете који нису неопходни за ковид оболеле активирају и да раде са осталим пацијентима, али и да провере заштитну опрему, додатно обуче људе и да у случају повећања броја заражених може да се рачуна на све запослене у здравству.

Он је нагласио да више неће бити разумевања за оне који не поштују мере које је препоручио Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, а то је да не може бити више од 30 људи на затвореном простору, да се носе маске, држи растојање.

Направили смо синхронизоване тимове инспекција Министарства здравља и Министарства унутрашњих послова и реаговаћемо у моменту, али и када будемо добијали податке да се негде нешто дешавало, објаснио је Лончар.

У претходном периоду број заражених се повећавао због различитих прослава, с тим што се то сада неће дозволити како се не би погоршала ситуација, указао је министар и подсетио на то да је износ казне у тим случајевима 500.000 динара.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/484651/zdravstvene-ustanove-ponovo-dostupne-za-one-koji-nisu-kovid-pacijenti.php


[Последња промена: 01.09.2020 у 15:14]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni