Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ВЕЋА ВАКЦИНАЦИЈА УТИЦАЛА НА СТАБИЛИЗАЦИЈУ ЕПИДЕМИЈСКЕ СИТУАЦИЈЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 24.11.2021, 13:52]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 24. новембар 2021. године, среда

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек изјавио је данас да је у последња три дана издато приближно 53.000 дигиталних сертификата који су компатибилни са прописима Европске уније.

Ђерлек је, гостујући на Радио-телевизији Србије, навео да ће зелени сертификат, који је усклађен са ЕУ, за пет дана моћи да се добије и у поштама широм Србије.

Он је навео да је до сада издато и приближно 2.166.000 старих сертификата, додавши да грађани на тај начин показују колико су били одговорни, а с друге стране, користе бенефит вакцинације.

Државни секретар је указао на то да се у последњих месец дана бележи повећање датих првих, других и трећих доза, и оценио да је то утицало на стабилизацију епидемијске ситуације.

Ђерлек је навео податак да је дато 3,3 милиона првих доза, 3,1 милион других и приближно 1,4 милиона трећих доза, уз напомену да је највише вакцинисаних у Прешеву, Прибоју, Нишу, Ужицу и Београду, а најмање у Тутину, Лајковцу и Мионици.

Он је, говорећи о повећаном вакцинисању младих, истакао да га радује то што тај део наше популације схвата значај вакцинације, али и нагласио да је забрињавајуће то што деца у актуелном таласу нису заштићена и што је заустављено много живота који практично нису ни почели, што је ненадокнадив губитак.

Државни секретар је рекао да родитељи треба да размисле да ли имају право да угрожавају животе своје деце, јер се углавном дешавало да су невакцинисани родитељи заразили своју децу.

Ђерлек је, такође, истакао да је смањење броја новооболелих добар статистички податак, али да још нема места опуштању јер је 5.400 људи у ковид болницама, од којих је више од 200 на респираторима и дневно умире између 50 и 60 људи.

Он је рекао да нам у наредном периоду предстоје догађаји који су епидемиолошки ризик, а то су славе, божићни и новогодишњи празници и велики прилив наших грађана који живе у иностранству.

Државни секретар је, одговарајући на питање да ли је решење увођење ковид пропусница за још неке просторе, рекао да неће бити увођења ковид пропусница за друге објекте уколико не буде погоршања епидемијске ситуације.

Он је изразио наду да ће људи предстојеће празнике прославити у оквиру својих породица, без великих окупљања, и да ће схватити да још није време за нека велика славља и да се морамо чувати.

Ђерлек је указао на то да је у овом тренутку рано размишљати о томе да неке установе изађу из ковид система и да ће се сачекати да прођу ризични догађаји.


[Последња промена: 24.11.2021 у 14:55]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni