Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОРОНАВИРУСА ДОБРОВОЉНА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 19.01.2021, 12:14]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 19. јануар 2021. године, уторак

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић потврдила је да данас почиње добровољна масовна вакцинација грађана у Србији против коронавируса, што значи да нико ко не буде желео да прими вакцину неће трпети санкције.

Брнабић је у изјави за Телевизију Прва нагласила да је то, као што говоре лекари и наше стручне службе, једини начин да победимо коронавирус.

Она је подсетила на то да је 16. јануара стигло милион доза вакцина кинеске компаније "Синофарм",  при чему је Агенција за лекове и медицинска средства Србије синоћ дала дозволу за првих 100.000 кинеских вакцина.

Данас почињемо са вакцинацијом на пункту на Београдском сајму, а од сутра ће прорадити пунктови у свим већим градовима, као што су Нови Сад, Крагујевац, Крушевац. Такође, сваки дом здравља је спреман за вакцинацију, подвукла је премијерка.

Према њеним речима, јуче су стигле додатне количине вакцине компаније "Фајзер", а до краја недеље треба да стигне још 250.000 руских вакцина "Спутњик В".

Брнабић је изразила наду да ћемо бити у могућности да добијемо још милион "Синофарм" вакцина, и истовремено објаснила да се путем информационог система прати свака бочица вакцине – од пријема у земљу до сваке вакцинације појединачно.

Она је пренела да није имала нежељних ефеката након што је примила "Фајзерову" вакцину, те да је имала једино благу температуру која може да се појави и када се добије било која друга вакцина, па и она против сезонског грипа.

Највећи број наших старијих суграђана који су примили вакцину нису углавном имали ни такве ефекте, указала је премијерка и истакла да ће кол-центри преко којих се грађани пријављују за вакцину такође проверавати и како се грађани осећају након имунизације.

Она је, подвукавши да су све вакцине које је одобрила Агенција за лекове и медицинска средства Србије безбедне, напоменула да ће се председник Републике Александар Вучић вакцинисати кинеским цепивом, јер је та вакцина стигла у највећим количинама.

Према њеним речима, данас ће се вакцинисати потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар и директор БИА Братислав Гашић, док је за сутра предвиђена вакцинација првог потпредседника Владе и министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића.

Брнабић је подсетила на то да су се председник Народне скупштине Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић већ вакцинисали.

Она је прецизирила да се више од 9.000 припадника МУП-а пријавило за вакцинацију, а данас се очекује и 600 припадника Војске Србије на Београдском сајму, који је само један од пунктова за вакцинацију.

Премијерка је подвукла да Србија није добила вакцине као донације, већ их је платила, наводећи да је наша земља донирала Европској комисији приближно два милиона евра за истраживање вакцине, да је уплатила авансе и прве транше за различите врсте вакцина, што је до сада укупно близу шест милиона евра.

Истовремено, она је оценила да није реално да се данас на седници Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 донесе одлука о попуштању мера за спречавање ширења коронавируса, али ће та тема свакако бити отворена.

Разговараћемо о томе који су то параметри потребни да бисмо додатно релаксирали мере, укључујући и рад угоститељских и других објеката до 22 часа, прецизирала је премијерка и додала да је увек заговорник тога да покушамо да нађемо баланс.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/512898/vakcinacija-protiv-koronavirusa-dobrovoljna.ph


[Последња промена: 19.01.2021 у 13:26]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni