Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ВАКЦИНАЦИЈА И ДАЉА ПРЕВЕНЦИЈА КЉУЧ ЗА ЗАУСТАВЉАЊЕ ПАНДЕМИЈЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 27.01.2021, 13:10]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 26. јануар 2021. године, уторак

Директор Клинике за инфективне и тропске болести КЦС Горан Стевановић изјавио је данас да се по броју новооболелих види да је ситуација са коронавирусом нешто мирнија, што омогућава да се озбиљно размишља о смањењу капацитета у ковид болницама.

Стевановић је, након састанка директора ковид болница са министром здравља, рекао да се у свим ковид болницама ради на смањивању капацитета и мобилисању места за нековид пацијенте.

У најкраћем временском периоду гледаћемо да КБЦ Звездара изађе из ковид система и да се врати нековид пацијентима, најавио је он и напоменуо да ће за то бити потребно неко време јер су капацитети још попуњени.

То неће бити за два, три или четири дана, али је добра вест да смо кренули у том правцу, рекао је Стевановић и истакао да је главни задатак да се, колико је могуће, помогне вакцинација опште популације, при чему је потврдио да ће ускоро у свим болницама бити формиране екипе за вакцинацију.

До сада су, како је указао, по питању вакцинације главни терет организације, уз ''Батут'', Министарство здравља и институте за јавно здравље, поднели у домовима здравља.

Од данас ће кренути и обука колега и екипа из болница и клиничко-болничких центара, и за врло кратко време ће у свим болницама бити формиране вакциналне екипе, нагласио је директор Клинике за инфективне и тропске болести.

Према његовој оцени, то ће омогућити да се вакцинација брже спроведе и да се искористе вакцине које имамо и оне које ће тек пристизати.

Стевановић је рекао и да је упућен захтев свим здравственим установама да пошаљу спискове опреме која је истрошена максималним радом за протеклих годину дана и која ће бити обновљена.

Планирана је велика набавка опреме, оне за стандардну дијагностику, рендгена, магнетних резонанци, скенера, али и кревета, што радимо у сарадњи са Светском банком, навео је он и поновио да свака вакцина штити и да је сада најважнији задатак да се заштити наше становништво.

Инфектолог и члан Кризног штаба Мијомир Пелемиш поручио је да не треба стварати панику код грађана због новог британског соја коронавируса, истичући да су кључне ствари за борбу против пандемије и даље превенција и вакцинација.

Пелемиш је истакао да се ништа суштински не мења јер су строге мере превенције и даље на снази и оне се морају поштовати.

Једини начин да зауставимо пандемију јесте вакцина, тако да решење постоји – строго поштовање мера превенције и вакцинација, нагласио је он.

Различити сојеви су интересантни за науку, оставимо то научницима. Када буду доказали да је нешто значајно за нас, применићемо то. Ништа се сада не мења у терапији, све остаје исто. Не треба се тиме бавити, већ се усредсредити само на вакцинацију и мере превенције, закључио је Пелемиш.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/514857/vakcinacija-i-dalja-prevencija-kljuc-za-zaustavljanje-pandemije.php


[Последња промена: 27.01.2021 у 14:23]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni