Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА УСКОРО У СВИМ ГРАДОВИМА И ОПШТИНАМА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 09.04.2021, 11:25]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 6. април 2021. године, уторак

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек саопштио је данас да ће у свим градовима и општинама у Србији грађани без претходне пријаве моћи да се вакцинишу против коронавируса, уз очекивање да ће овакви пунктови бити отворени од четвртка.

Ђерлек је у изјави за агенцију Танјуг рекао да је на састанку представника Министарства здравља и Кабинета председнице Владе договорена нова стратегија имунизације, која подразумева да се вакцинација без претходне пријаве омогући у свим местима, а не у 50 градова, како је првобитно најављено.

Донели смо одлуку да се не прави разлика међу градовима и да се пунктови за вакцинацију без пријаве отворе у свим местима где постоји интересовање за то, објаснио је он и додао да ће се упоредо спроводити и имунизација грађана који се пријаве преко портала еУправe или апликације "Вибер".

Према његовим речима, они који се пријаве моћи ће да одаберу вакцину, а трудићемо се да и за незаказане грађане обезбедимо све вакцине, с тим што постоји бојазан да ли ће бити довољно оних цепива за које се определе.

Ђерлек, који се налази на челу Националног координационог тима за имунизацију против COVID-19, објаснио је да ће отварање пунктова организовати заводи за јавно здравље, у сарадњи са локалним самоуправама.

Вакцинација без пријаве се већ спроводи у 11 градова, напоменуо је он и подвукао да је то дало одличне резултате и да је вакцинисано између 60.000 и 70.000 грађана.

Уколико то проширимо на 160 градова и општина, биће знатно већи број вакцинисаних. Желимо да дамо шансу свим градовима и општинама, да дођемо до најудаљенијих места и да се вакцинише сваки грађанин који то жели, поручио је државни секретар.

Он је рекао да се очекује велика помоћ локалних самоуправа које ће озбиљније него до сада учествовати у организацији вакцинације против COVID-19.

Ђерлек је као добар пример организовања имунизације навео Београд и Сремску Митровицу, док су, како је указао, поједине локалне самоуправе биле инертне.

Он је нагласио да је циљ да се искористи то што се постепено смањује број новозаражених и да се максимално убрза процес имунизације, уз напомену да Србија има довољно вакцина.

Показало се да су поштовање мера и масовна имунизација једина озбиљна оружја са којима можемо да се боримо против COVID-19. Желимо да покренемо све ресурсе и дођемо до броја вакцинисаних који ће нам обезбедити колективни имунитет и повратак нормалном животу, закључио је државни секретар.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/534291/vakcinacija-bez-zakazivanja-uskoro-u-svim-gradovima-i-opstinama.php


[Последња промена: 09.04.2021 у 12:26]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni