Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

У СРБИЈУ СТИГЛО ЈОШ 50.000 РУСКИХ И 500.000 КИНЕСКИХ ВАКЦИНА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 11.02.2021, 14:32]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

У Србију стигло још 500.000 кинеских вакцина против коронавируса

  • Београд, 10. фебруар 2021. године, среда

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да наша земља, са 500.000 кинеских вакцина које су вечерас допремљене, има укупно чак 1,5 милиона тих цепива, чиме ће се спасити више хиљада живота у Србији.

Брнабић је на Аеродрому "Никола Тесла", где је са амбасадорком НР Кине Чен Бо дочекала авион „Ер Србије“ са новим количинама вакцине “Синофарм”, изсказала захвалност Кини и председнику Си Ђинпингу на подршци грађанима Србије током борбе против коронавируса.

Она је поновила да, уз данашњих 500.000, Србија има 1,5 милиона кинеских вакцина, што је, уз одличну организацију вакцинације, помогло да будемо друга земља у Европи, а седма у свету по броју вакцинација, уз очекивање да се наша позиција побољша.

Још важније јесте то да смо захваљујући овој количини цепива успели да спасимо хиљаде живота. Зато сам веома срећна и још једном изражавам захвалност Народној Републици Кини, поручила је премијерка.

Брнабић је објаснила да се овде не ради о уговорима и новцу, већ о партнерству и пријатељству, и предочила да имамо додатне уговоре и платили смо додатне вакцине, али смо 1,5 милиона вакцина добили само из Кине.

Она је такође исказала захвалност председнику Србије Александру Вучићу јер је, захваљујући његовим напорима и личном пријатељству са Си Ђинпингом, Србија дошла до вакцина и у јединственој је позицији у свету да може да рачуна на оволику количину цепива.

Председница Владе је честитала кинеску Нову годину грађанима Кине, председнику, премијеру и Комунистичкој партији те земље.

Желим вам наставак свих успеха, политичких, економских, здравствених, а Србија и Влада Србије ће наставити да инвестирају у челично пријатељство двеју земаља, закључила је Брнабић.

Амбасадорка НР Кине је истакла да јој је част што заједно са премијерком Србије дочекује нови контингент кинеских вакцина.

Ово је трећи пут за годину дана да са председницом Владе будем на аеродорому – дочекивали смо медицинску опрему из Кине, испраћали кинеске стручњаке из Србије, а сада дочекујемо вакцине, подсетила је она.

Чен Бо је посебно похвалила организацију и успех вакцинације у Србији, оценивши да је томе веома допринела кинеска вакцина.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/519243/u-srbiju-stiglo-jos-500000-kineskih-vakcina-protiv-koronavirusa.php

Из Русије стигло још 50.000 вакцина „Спутњик В“

  • Београд/Москва, 9. фебруар 2021. године, уторак

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић присуствовао је рано јутрос на Аеродрому Шереметјево у Москви утовару 50.000 доза вакцине „Спутњик В“, које су, након тога, авионом „Ер Србија“ допремљене у Београд.

Поповић је том приликом оценио да се односи Србије и Русије налазе на највишем нивоу у историји, подсетивши на то да ниједна земља у Европи није добила оволико вакцина из Русије колико је добила Србија.

У овом тренутку, када се и сама Русија суочава са потешкоћама да дистрибуира довољно вакцина по својим регионима, она помаже братској Србији и шаље вакцине онда када су нам најпотребније, рекао је министар.

Он је указао на то да је управо ово најчвршћи доказ братских односа двеју земаља и потврда најбољих личних односа председника Александра Вучића и Владимира Путина.

Вакцине су данас вредније од злата и важне су нам за очување здравља и живота људи, али и за економију и повратак нормалном животу, истакао је Поповић, који је уједно и копредседник Међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије.

Према његовој оцени, Србија наставком вакцинације овим темпом може прва да победи пандемију, настави да јача економију и привлачи инвестиције и учврсти улогу економског лидера у овом делу Европе.

По допремању на београдски аеродром, вакцине су транспортоване у Институт „Торлак“, одакле ће бити дистрибуиране центрима за вакцинацију широм Србије.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/518474/iz-rusije-stiglo-jos-50000-vakcina-sputnjik-v.php

 


[Последња промена: 11.02.2021 у 15:52]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni