Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

У СРБИЈИ СКОРО 95 ОДСТО ЗАРАЖЕНИХ ИМА ДЕЛТА СОЈ КОРОНАВИРУСА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 30.08.2021, 13:37]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 19. август 2021. године, четвртак

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек изјавио је данас да у нашој земљи готово 95 одсто заражених има делта сој коронавируса, при чему додатно забрињава проценат вакцинисаних грађана, који је мало изнад 50 одсто.

Ђерлек је у изјави за Танјуг телевизију рекао да није било очекивано да четврти талас наступи већ у августу, те да се сада повећава број новооболелих и хоспитализованих пацијената, али да је здравствени систем спреман за то, када су у питању смештај, капацитет, лекови и кадар.

Надам се да ће три нове ковид болнице, са Ареном бити довољне да сместимо ковид пацијенте, поручио је Ђерлек.

Он је истакао да је спремна варијанта "Б", која подразумева да се поједине болнице поново могу претворити у ковид систем.

Учинићемо све да ублажимо штету коју може нанети четврти талас који је у току, али нисам оптимиста, јер се ради о делта соју који је већ 95 одсто присутан.

Ђерлек је пренео да је недавно посетио ковид болницу у Батајници у којој је више од 90 одсто младих невакцинисаних људи, који су дошли са путовања.

Када је реч о одзиву за вакцинацију, он је навео да је Тутин на последњем месту са 17 одсто вакцинисаних.

Болница у Новом Пазару, како је нагласио, поново је ушла у ковид систем, а од 46 позитивних, чак 18 је из Тутина.

Према његовим речима, где год смо имали низак проценат вакцинације, увек смо имали висок проценат оболевања и велики број хоспитализованих пацијената и не може се говорити о колективном имунитету, док је испод 80 одсто вакцинисаних.

ПОВЕЗАНЕ ТЕМЕ: "Повећање капацитета ковид амбуланти на територији читаве Србије", 22. август 2021. године


[Последња промена: 30.08.2021 у 14:43]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni