Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

У СРБИЈИ ПОЧЕЛА ПРОИЗВОДЊА ВАКЦИНЕ „СПУТЊИК В“

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 04.06.2021, 20:27]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 4. јун 2021. године, петак

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Руске Федерације Владимир Путин означили су вечерас, путем видео-линка, почетак производње вакцине "Спутњик В" у Србији, на Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“.

Дугме којим је покренута трака са које ће излазити бочице напуњене у „Торлаку“ притисла је директорка Института Вера Стоиљковић, чиме је је Србија постала прва земља у Европи која производи руску вакцину.

У првом периоду, од четири до шест месеци, „Торлак“ ће произвести четири милиона вакцина "Спутњик В". Очекује се да би прва вакцина из „Торлака“ могла да дође до пункта за вакцинацију за десетак дана.

Присутнима се путем видео-линка обратио председник Србије, који је говорио на руском језику.

Вучић је том приликом истакао да, захваљујући напору руских научника и уз велику подршку председника Путина, ми смо данас сведоци великог искорака Србије у борби против COVID-19.

Према његовим речима, великодушни трансфер знања и технологија, које Србија добија прва ван Русије, од данас ће имати свој конкретни резултат – производњу вакцине „Спутњик В“ у Србији.

Он је додао да ће хуманост Путина и целог руског народа помоћи Србији да Институт „Торлак“ постане међународни регионални центар за производњу врхунских вакцина.

Човекољубље коју Руска Федерација исказује према грађанима Србије представља сведочанство о најквалитетнијим политичким односима које наше две државе и наши братски народи данас баштине. У свим међународним форумима наше две земље пружају једна другој несебичну подршку, поручио је председник.

Након три валидационе серије ми сада почињемо организовану серијску производњу четири милиона доза вакцине „Спутњик В", навео је Вучић и упутио честитке Руском фонду директних инвестиција, руској фармацеутској компанији „Генеријум“ и нашем ''Торлаку'' на изузетно брзој и квалитетној сарадњи.

Председник Русије је рекао да је ефикасна борба против вируса корона могућа само уз удружене напоре на глобалном нивоу. То је наш принципијелни став и отворени смо за сарадњу са свима у области епидемиолошке безбедности.

Путин је додао да је потребно оставити по страни политичке несугласице у време трајања пандемије, као и да контрапродуктивно изгледају покушаји неких партнера да ограниче примену руске вакцине.

Он је указао на то да је Русија прешла велики пут од скептичних оцена до међународног признања вакцине, наводећи да је њена ефикасност међу највишим у свету.

Стоиљковић je, обраћајући се званичницима, истакла да је Србија била једна од првих земаља која је започела имунизацију поменутом вакцином, захваљујући чијој високој ефикасности од 96,6 одсто смо очували здравље грађана.

Србија је данас, како је указала, међу лидерима у Европи по броју вакцинисаних грађана, са 30 одсто потпуно вакцинисаних, што је двоструко више од европског просека.

Она је навела и да је сарадња Института „Торлак“ и Руског фонда директних инвестиција успешан пример сарадње двеју земаља у време кризе.

Захвални смо руском државном руководству и руководству Руског фонда на подршци „Торлаку“ и Србији, рекла је Стоиљковић и посебно истакла улогу председника двеју држава, захваљујући којима Србија постаје прва земља у Европи која ће производити руску вакцину на својој територији.

Након обраћања, директорка Института је замолила председнике Путина и Вучића да јој одобре да притиском на зелено дугме покрене производњу вакцине "Спутњик В".

Осим у Србији, производња руске вакцине почиње и у Аргентини, а тим поводом обратио се и аргентински председник Алберто Фернандес.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/551088/u-srbiji-pocela-proizvodnja-vakcine-sputnjik-v.php

 

ПОВЕЗАНА ТЕМА:

Данас почиње производња вакцине Спутњик В на Институту Торлак

  • Београд/Санкт Петербург, 4. јун 2021. године, петак

Копредседници српско-руског Међувладиног комитета, министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и заменик председника Владе Руске Федерације Јуриј Борисов одржали су састанак на којем су истакли да ће данас у поподневним часовима бити свечано означен почетак  производње вакцине Спутњик В на Институту Торлак и да је то потврда најбоље сарадње између Србије и Русије.

Поповић је поручио да је то потврда најбоље политичке, економске и научно-технолошке сарадње између наше две земље, али и потврда блискости и високог степена узајамног поверења између наших државних руководстава.

Он је истакао да је производња вакцине Спутњик В у Институту Торлак резултат договора председника Александра Вучића и Владимира Путина, који диктирају висок темпо развоја билатералних односа између две земље у свим областима.

За само пет месеци од када је означен почетак рада на успостављању производње руске вакцине у Србији, тај задатак који смо добили од наших председника је испуњен. Србија ће постати прва земља у Европи која ће производити вакцину Спутњик В на својој територији. Сада ћемо бити још спремнији да заштитимо здравље и животе наших грађана, али и да помогнемо нашим партнерима у окружењу и Европи којима је вакцина преко потребна, рекао је Поповић.

Борисов је изразио задовољство због почетка прозводње руске вакцине у Србији и истакао да је то велики корак за Србију, који гарантује очување безбедности и дугорочну заштиту становништва од коронавируса.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/550815/danas-pocinje-proizvodnja-vakcine-sputnjik-v-na-institutu-torlak.php

 

ПОВЕЗАНА ТЕМА:

У Србију сутра (5 .јула 2021) стиже супстанца за производњу вакцине „Спутњик В“  (Београд/Москва, 4. јул 2021. године)


[Последња промена: 05.07.2021 у 14:02]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni