Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

У СРБИЈИ НЕ ПОСТОЈИ ПОТРЕБА ЗА ОБАВЕЗНОМ ВАКЦИНАЦИЈОМ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 09.04.2021, 11:29]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 8. април 2021. године, четвртак

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да у нашој земљи не постоји потреба за увођењем обавезне вакцинације, будући да тај процес тече одлично и да је интересовање грађана огромно, при чему је много боље него у напреднијим европским друштвима.

Брнабић је на конференцији за новинаре у Влади Србије, одговарајући на питање у вези за одлуком Европског суда за људска права, који је донео пресуду да је обавезна вакцинација легална, и да ли ће можда бити потребна у демократским друштвима, истакла да су наши грађани показали да су одговорни и да верују у свој здравствени систем и институције.

Она је пренела да се преко портала еУправе дневно за вакцинацију пријави између 10.000 и 20.000 људи, али да има и изузетно велики број оних који долазе да приме вакцину против коронавируса без заказивања.

Немамо проблем као што то имају неке земље, где људи не желе да се вакцинишу, закључила је она, најавивши да ће седница Кризног штаба, на којој ће бити размотрена тренутна епидемијска ситуација, као и мере, бити одржана сутра.

Премијерка је рекла да она готово свакодневно разговара са медицинским делом Кризног штаба и да зна шта је њихов став – а то је да још није време за попуштање мера, иако нам иде добро, што не би требало да се сада угрози.

Бројеви падају, проценти су бољи и то је донекле резултат мера, али у великој мери и вакцинације, истакла је Брнабић.

У Србији је до сада вакцинисано приближно 30 одсто пунолетних грађана, док је много више пријављено за вакцинацију, новела је она и оценила да су то доста добри резултати.

Премијерка је саопштила да је Влада на данашњој седници усвојила одлуку о поклону додатних 10.000 вакцина Сарајеву, при чему ће оне бити транспортоване вечерас или сутра.

Колико буде могуће и у будућности ћемо показивати солидарност, јер ћемо и ми бити сигурни ако је цео регион безбедан, поручила је она и додала да је Србија зауставила вакцинацију странаца јер је имунизација тренутно усмерена на наше грађане.

Брнабић је подсетила на то да је наша земља међу првима потписала уговор са компанијом "Бионтек-Фајзер", предвидљивим партнером који контунуирано испоручује вакцине – раније понедељком, сада уторком.

Истовремено, председница Владе је осудила кршење епдемиолошких мера након дербија на стадиону „Рајко Митић“ и поручила да је реакција надлежних власти показала да нема заштићених, што је показатељ владавине права.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/534924/u-srbiji-ne-postoji-potreba-za-obaveznom-vakcinacijom.php


[Последња промена: 09.04.2021 у 12:30]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni