Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ТРЕЋА ДОЗА ВАКЦИНЕ У СРБИЈИ ОД УТОРКА, 17. АВГУСТА 2021. ГОДИНЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 30.08.2021, 13:26]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 16. август 2021. године, понедељак

Чланица Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић најавила је синоћ да вакцинација трећом дозом против коронавируса у Србији почиње у уторак.

Кисић Тепавчевић је, гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС), прецизирала да ће данас бити одлучено где ће се трећа доза примати, и објаснила да ће први кандидати бити особе са смањеним имунитетом, односно људи са различитим имунодефицијентним стањима, особе на хемодијализи, људи са пресађеним органима, који су на имуносупресивној терапији и старији од 70 година.

Такође, како је додала, трећу дозу могу да приме и особе које се налазе у установама социјалне заштите, пре свега у геронтолошким центрима, запослени у здравственим установама и установама социјалне заштите, као и путници у међународном саобраћају.

Кисић Тепавчевић је, одговарајући на питање да ли грађани који не припадају овим категоријама, а желе да приме трећу дозу могу да је приме, објаснила да сви они којима је од примања друге дозе прошло више од шест месеци могу да добију трећу дозу на лични захтев.

Она је, када је реч о дилемама људи коју вакцину примити, подсетила на то да су претходних месеци земље које нису имале довољно вакцина за прву и другу дозу комбиновале различите произвођаче и да су се све оне показале безбедним и ефектним.

Неке земље су, како је напоменула, већ дале трећу дозу, попут Турске, Уједињених Арапских Емирата, Велике Британије, Мађарске, где је било разних комбинација вакцина.

У складу са тим, она је пренела да ће у Турској за пар дана бити објављени резултати истраживања који говоре у прилог томе да је нешто већа ефективност показана тамо где су примењене три дозе кинеског произвођача у односу на комбинацију кинеске и "Фајзерове" вакцине.

Према њеним речима, суштина је у томе да је могућа комбинација свих вакцина са једним изузетком, а то је да ако је неко добио две дозе вакцине руског произвођача, која има прву и другу компоненту, за трећу дозу, ако се одлучи за ову исту вакцину, треба да прими прву компоненту.

ПОВЕЗАНЕ ТЕМЕ: "Све спремно за почетак давања треће дозе вакцине против COVID-19", 17. август 2021. године


[Последња промена: 30.08.2021 у 14:35]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni