Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

СРБИЈА ИЗАШЛА ИЗ ВАНРЕДНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 24.05.2021, 08:00]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 14. мај 2021. године, петак

Покрајински секретар за здравство и члан Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19  Зоран Гојковић изјавио је данас да је тај штаб предложио даље ублажавање мера, које се односе на рад фризерских салона и организовање стручних скупова, будући да смо, како је рекао, изашли из ванредне епидемиолошке ситуације.

Гојковић је у изјави новинарима након седнице Кризног штаба прецизирао да то подразумева четири квадратна метра за боравак особа у фризерским салонима, као и организовање стручних скупова до максималног броја учесника до 100.

Србија  је, на основу показатеља, изашла из ванредне епидемиолошке ситуације, рекао је он упозоривши на то да је ситуација и даље несигурна, јер и даље има више стотина новозаражених дневно, али да је тенденција пријема и отпуста заражених у здравственим установама добра.

Кризни штаб је зато предложио да фризерски салони могу да раде под условима који су мање ригорозни него што су били до сада, тако да ће ограничење броја људи у салону уместо девет метара квадратних бити четири, уз поштовање свих мера, као што су ношење маске и размак од 1,5 до два метра, рекао је Гојковић.

Епидемиолог је пренео да се разговарало и организовању догађаја за младе и да, уколико се у следећем временском периоду настави овакав интензитет пада броја новозаражених и уколико будемо изашли из несигурне ситуације, уз достизање 50 одсто вакцинисаних пунолетних грађана, после 21. јуна кренуће и организација различитих врста догађаја везаних за колективна окупљања и дружења као пре епидемије.

То је строго, искључиво и једино уколико будемо дошли до 50 одсто укупно вакцинисаних и ако епидемиолошка ситуација буде таква да немамо скок и раст новозаражених, поновио је Гојковић.

Према његовим речима, то ће бити предлози Кризног штаба који ће бити упућени Влади Србије.

Од завршетка ускршњих и првомајских празника прошле су непуне две недеље а и даље је добра тенденција са падом новооболелих, рекао је епидемиолог, додавши да је посебно важно да сваки дан у просеку вакцинишемо између 20.000 и 23.000 грађана.

У овом тренутку више од 2,25 милиона пунолетних грађана је примило минимално једну дозу вакцине, рекао је Гојковић.    

Према његовим речима, више од 1,7 милиона грађана је примило обе дозе вакцине и то је оно што је добро, што радује и што је показатељ да идемо добрим путем ка изласку из несигурног епидемиолошког стања.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/545563/srbija-izasla-iz-vanredne-epidemioloske-situacije.ph


[Последња промена: 24.05.2021 у 09:12]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni