Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

СИТУАЦИЈА У ВЕЗИ СА КОРОНАВИРУСОМ НАЈКРИТИЧНИЈА У БЕОГРАДУ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 10.11.2020, 14:34]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 9. новембар 2020. године, понедељак

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар саопштио је данас да је ситуација по питању коронавируса најтежа у Београду, где је број оболелих и притисак на здравствене установе највећи, наводећи да је у престоници сада слободно приближно 300 места у болницама, али да расте број прегледа у ковид амбулантама.

Лончар је након састанка са директорима ковид болница навео да ће прва следећа болница која ће комплетно ући у ковид систем бити Општа болница Панчево, додавши да Институт за ортопедију "Бањица" овог пута неће бити ковид болница како би могао да обавља свој редован посао због свих који морају да се оперишу и евентуалних саобраћајних незгода, падова и повреда.

Од јуче је и КБЦ Земун комплетно прешао у ковид систем, а процена је да би то могло да послужи за наредних дан, дан и по, упозорио је он и нагласио да број прегледа расте из часа у час у односу на претходне дане.

Укупно смо већ прешли 3.000 прегледа. Отварамо додатне ковид амбуланте, тријажни центар у Земуну, радимо све што је у нашој могућности, али и тај капацитет има границу. Директно непоштовање мера доводи до слома система, рекао је министар.

Он је озбиљност ситуације илустровао податком да једна болница у Београду која има ковид пацијенте дневно троши пет тона кисеоника, а то је уобичајена потрошња на месечном нивоу.

Према његовим речима, очекује нас врло тешка ситуација на коју смо упозоравали већ дуже време, а то је да ће пацијенти из Београда, у којем постоји највећи проблем непоштовања мера, највећа зараженост и концентрација вируса, морати да иду у болнице у другим местима у Србији.

Министар је поручио да ће здравство дати све од себе да помогне сваком грађанину, али да они морају да разумеју да капацитети и здравствени систем не могу да издрже неограничене бројеве заражених.

Он је апеловао на то да се у наредних десет дана смање контакти јер је то једини начин да се заустави ширење вируса.

Епидемија не може да се заустави док се сви не понашамо крајње солидарно и јединствено. Грађани треба да једно време забораве на журке, прославе, рођендане, јер одатле имамо највећи број заражених, при чему сви морају да носе маске у превозу и затвореном простору и да перу руке, поновио је Лончар.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/496339/situacija-u-vezi-sa-koronavirusom-najkriticnija-u-beogradu.php


[Последња промена: 10.11.2020 у 15:43]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni