Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ШКОЛЕ ТРЕНУТНО НАЈБЕЗБЕДНИЈА МЕСТА КАДА ЈЕ КОРОНАВИРУС У ПИТАЊУ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 04.11.2020, 16:03]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 4. новембар 2020. године, среда

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да је у основним школама у Београду на данашњи дан коронавирус потврђен код 32 ученика и 14 запослених, оценивши да су тренутно школе најбезбеднија места и да се не планира њихово затварање.

Брнабић је, у изјави новинарима приликом посете ОШ "Кнегиња Милица", где је присуствовала донирању паметне клупе, поручила да би у овом тренутку била највећа грешка да прекинемо рад школа и пређемо на онлајн наставу, јер у тим образовним установама постоје најконтролисанији услови.

Премијерка је подсетила на то да у случају када је неко од ученика позитиван на коронавирус постоје мере за конкретно одељење, смену и школу.

Она је истакла да ће се трудити да се таква ситуација задржи најдуже могуће јер, како је нагласила, нема много смисла сада затварати школе.

Брнабић је указала на то да је све спремно за потпуни прелазак на онлајн наставу у случају потребе, и додала да се та настава без прекида одвија још од септембра.

Једина смо земља у Европи у којој ученици у претходној школској години нису пропустили ниједан дан школе, јер се одмах прешло на онлајн наставу. Сада смо још спремнији за то, али за сада нема потребе за тим, а потпуни прелазак на онлајн наставу била би погрешна одлука, рекла је она.

Премијерка је поручила да деца могу да нам послуже за пример, јер поштују превентивне мере и опомињу старије да то исто чине.

Она је, такође, истакла да није у плану даље пооштравање мера, уз напомену да ће се изменама Закона о заштити становништва од заразних болести увести мандатне казне за непоштовање превентивних мера и биће побољшана инспекцијска контрола.

Брнабић је нагласила да је епидемијска ситуација све комплекснија, што се могло очекивати, с обзиром на то да се повећава број заражених коронавирусом у читавом свету.

Председница Владе је навела да је извесно да ћемо данас имати више од 2.000 новозаражених, од чега у Београду више од 1.000, упозоривши на то да без поштовања мера не можемо да држимо ситуацију под контролом.

Не можемо да имамо толико инспектора који би контролисали свако кршење мера и зато је важна дисциплина свих у њиховом поштовању и емпатија према онима који су већ оболели и од COVID-19 и од других болести.

Болницу по болницу поново преводимо у ковид систем, рекла је Брнабић и додала да нема смисла пооштровати мере у тренутку када их се сви не придржавају, већ да морамо да балансирамо економију и епидемиолошку ситуацију.

Премијерка је указала на то да економија финансира здравство, додатне тестове и опрему, истакавши да држава има ванредне трошкове за финансирање вишедневног лечења оболелих у болницама.

Она је најавила да ће бити повећане и плате запослених у здравству, као и да ће се измене Закона о заштити становништва од заразних болести сутра наћи на седници Владе.

Председница Владе је поново упутила апел свим грађанима да носе маске и придржавају се превентивних мера у спречавању ширења коронавируса.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изнео је податак да је број заражених у школама у октобру износио 0,024 одсто у односу на апсолутне цифре.

Ружић је поручио да је образовни систем показао висок степен одговорности и највећу отпорност.

Он је навео да у овом тренутку нема потребе да се размишља о алтернативним начинима наставе иако је све спремно за њену примену, али да очекује да за тим неће бити потребе.

Први потпредседник Владе је рекао да ће се на седници Кризног штаба разговарати о евентуалном продужетку јесењег распуста за основце, али да та одлука још није донета.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/495157/skole-trenutno-najbezbednija-mesta-kada-je-koronavirus-u-pitanju.php


[Последња промена: 04.11.2020 у 17:12]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni