Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

РДИФ И „ТОРЛАК“ ПОЧИЊУ ПРОИЗВОДЊУ ВАКЦИНЕ „СПУТЊИК В“ У СРБИЈИ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 26.03.2021, 09:29]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд/Москва, 25. март 2021. године, четвртак

Руски фонд за директна улагања (РДИФ) и Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ објавили су данас да је постигнут споразум о производњи прве светске регистроване вакцине против коронавируса „Спутњик В“ у Србији.

У саопштењу Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој наводи се да ће Србија постати прва држава у Јужној Европи која ће произвести „Спутњик В“, а вакцина би могла да се извози и у друге земље региона у каснијим фазама.

Производња вакцине биће започета до маја 2021. године у погонима Института „Торлак“, који је национални произвођач вакцина у Србији и здравствене установе у земљи снабдева вакцинама за обавезни програм имунизације.

Прва испорука поменуте вакцине стигла је у Србију 30. децембра 2020. године, док је вакцинација овим цепивом у Србији отпочела 6. јануара 2021. године.

До данас, „Спутњик В“ је регистрован у 56 земаља широм света са укупном популацијом већом од 1,5 милијарди људи. Ефикасност вакцине износи 91,6 одсто, што потврђују подаци објављени у једном од најстаријих и најцењенијих медицинских часописа на свету „Lancet“.

Вакцина се заснива на доказаној и добро проученој платформи хуманих аденовирусних вектора и користи два различита вектора за две дозе у току вакцинације.

Извршни директор Руског фонда за директна улагања Кирил Дмитриев подсетио је на то да је Србија међу првим земљама на свету одобрила „Спутњик В“ и користила је за заштиту становништва од коронавируса.

Он је оценио да ће производња руске вакцине од стране Института „Торлак“ омогућити лакшу логистику, а такође ће помоћи да се убрза програм имунизације у земљи.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић исказао је захвалност председнику Русије Владимиру Путину, влади те земље и Руском фонду за директна улагања на подршци у очувању здравља и живота људи у Србији.

Према његовим речима, производња ове вакцине на „Торлаку“ оснажиће капацитете наше земље у борби са пандемијом коронавируса и отворити нове перспективе за дистрибуцију овог цепива у региону Јужне Европе.

Трансфер технологија за производњу вакцине „Спутњик В“ из Русије у Србију допринеће обнови суверенитета наше земље у области производње вакцина, које ће бити важан ресурс сваке државе у будућности, закључио је Поповић.

Руски фонд за директна улагања (РДИФ) је руски суверени фонд који је основан 2011. године ради заједничких улагања у капитал, пре свега у Русији, заједно са угледним међународним финансијским и стратешким инвеститорима.

РДИФ делује као катализатор за директна улагања у руску економију. Компанија за управљање РДИФ-ом има седиште у Москви. Тренутно, РДИФ иза себе има изузетно успешне заједничке реализације више од 80 пројеката са иностраним партнерима у укупном износу од више од две милијарде рубаља и покривањем 95 одсто региона Руске Федерације.

Компаније у оквиру РДИФ запошљавају више од 800.000 људи и остварују приходе који износе више од шест одсто руског БДП-а. РДИФ је успоставио заједничко стратешко партнерство са водећим међународним коинвеститорима из више од 18 земаља, наводи се у саопштењу.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/530923/rdif-i-torlak-pocinju-proizvodnju-vakcine-sputnjik-v-u-srbiji.php


[Последња промена: 26.03.2021 у 10:51]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni