Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

РАЗМАТРА СЕ ПООШТРАВАЊЕ МЕРА ЗБОГ ПОГОРШАЊА ЕПИДЕМИЈСКЕ СИТУАЦИЈЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 19.02.2021, 19:39]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 19. фебруар 2021. године, петак

Директор Клинике за инфективне и тропске болести КЦС и члан Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 Горан Стевановић упозорио је данас на то да је могуће пооштравање мера ако епидемијска ситуација настави да се погоршава.

Стевановић је, након састанка министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница, рекао да се размишља о томе да се евентуално затражи скраћивање радног времена угоститељских објеката и допунско смањивање попуњености капацитета туристичких објеката.

Он је нагласио да расте број заражених коронавирусом и пацијената који захтевају болничко лечење, што значи да ће болнички капацитети морати да се повећају.

Према његовим речима, на данашњем састанку је договорено да се болнице које су изашле из ковид система не враћају у тај режим, већ да се посвете лечењу нековид пацијената.

Због пораста броја заражених, и поред апела грађанима да се стрпе са активностима док се не вакцинише довољан број људи, сада морамо да повећамо болничке капацитете, указао је Стевановић.

Он је објаснио да ће здравствени кадар бити прерасподељен, док ће се максимално искористити капацитети ковид болница у Батајници и Крушевцу, у којима већ раде ангио-сале, а приводи се крају и припрема хируршких сала.

Очекује нас пораст броја оболелих као резултат опуштања на сваком кораку и активности које нису есенцијалне за живот, попут дружења, рекреације, спортских активности, напоменуо је Стевановић и нагласио да оптерећење здравствених радника директно зависи од понашања грађана.

Он је оценио да се вакцинација спроводи добрим темпом, уз напомену да након што неко прими прву дозу вакцине није одмах заштићен, већ мора проћи пет недеља да би се стекао имунитет.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/521157/razmatra-se-poostravanje-mera-zbog-pogorsanja-epidemijske-situacije.php

 


[Последња промена: 19.02.2021 у 20:46]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni