Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ПРИЈАВА ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ ПУТЕМ ПОРТАЛА ЕУПРАВA

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 11.01.2021, 11:34]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 11. јануар 2021. године, понедељак

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије саопштила је да од данас грађани Србије могу да искажу интересовање за вакцинисање против COVID-19 попуњавањем једноставног упитника на порталу еУправa (www.euprava.gov.rs).

То је први корак у организацији масовне вакцинације и добијања термина и места имунизације у складу са приоритетима које је прописао Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић“ Батут.

Да би грађани користили ову услугу на порталу еУправа не морају да буду регистровани корисници.

Након попуњавања упитника добија се СМС и имејл потврде, а у сваком тренутку је могуће обрисати или изменити исказано интересовање.

Од четвртка, 14. јануара, креће са радом и контакт центар путем којег ће грађани моћи такође да изразе интересовање за вакцинисање против коронавируса.

Упитник се може попунити и за ближе чланове породице, а потребно је навести њихове податке и оставити контакт. Уколико члан породице за којег попуњавате услугу нема мобилни телефон или имејл можете навести свој.

Како да попуните упитник?

– Да бисте исказали интересовање и попунили упитник кликните на дугме ”Покрени услугу”;

– Након тога потребно је да попуните формулар и наведете тражене податке;

– Неопходно је да оставите имејл и контакт телефон како бисмо после могли да вас контактирамо и јавимо термин вакцинације;

Можете да одаберете било који тип вакцине за који је Агенција за лекове и медицинска средства (АЛИМС) потврдила безбедност, ефикасност и квалитет или можете да одаберете жељеног произвођача вакцине (једног или више);

– Након што успешно попуните упитник добићете потврду са детаљима на имејл и путем СМС поруке.

По добијању потврде са детаљима, путем имејла и СМС-а обавестићемо вас о термину и месту вакцинације у зависности од приоритета имунизације који дефинише Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/511251/prijava-za-vakcinisanje-putem-portala-euprava.php


 

До 11 часова приближно 20.000 пријава за вакцинацију

  • Београд, 11. јануар 2021. године, понедељак

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије Михаило Јовановић саопштио је да је данас до 11 часова на порталу еУправа приближно 20.000 грађана Србије исказало жељу за вакцинацијом против коронавируса.

Јовановић је у изјави за агенцију Танјуг подсетио на то да је данас на адреси www.uprava.gov.rs пуштена нова електронска услуга за грађане – исказивање интересовања за вакцину против COVID-19.

Он је указао на то да је услуга веома једноставна и да није потребно да грађани буду регистровани да би је користили, а да би им образац био валидан потребно је да оставе свој ЈМБГ, име и презиме, имејл адресу и контакт телефон.

Поред тога, грађани попуњавају и детаље о томе да ли желе да се вакцинишу било којом вакцином коју је одборила Агенција за лекове и медицинска средства или желе неку специфичну вакцину, као и о томе да ли имају нека хронична обољења, додао је он.

Према његовим речима, попуњавањем те једноставне форме, грађани добијају и имејл и СМС потврду да су исказали интересовање.

Директор Канцеларије је истакао да се држава одлучила на тај потез због боље организације масовне вакцинације која предстоји у нашој земљи.

Јовановић је подсетио на то да је премијерка Ана Брнабић најавила да ће бити успостављен први велики пункт за масовну вакцинацију на Београдском сајму.

У том смислу, попуњавање формулара је први корак да бисмо видели заинтeресованост грађана, а у следећем кораку ћемо у складу са приоритетима које је дефинисао Институт "Батут" позвати грађане на вакцинацију, објаснио је он.

Према његовим речима, пријављивање није временски ограничено, а они који су исказали интересовање могу и да га повуку или промене.

Он је нагласио да ће од четвртка бити пуштен у рад и контакт центар за оне грађане који не могу да се снађу попуњавањем електронске форме и на тај начин искажу интересовање за вакцинацију.

Јовановић је упутио позив младима да помогну својим старијим укућанима и уместо њих попуне образац, оставивши при том своју имејл адресу и контакт телефон.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/511296/do-11-casova-priblizno-20000-prijava-za-vakcinaciju.php


[Последња промена: 11.01.2021 у 14:24]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni