Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ПРЕТИ ОПАСНОСТ ДА СЕ ЗДРАВСТВЕНИ КАПАЦИТЕТИ ИСЦРПЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 04.11.2020, 15:43]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 4. новембар 2020. године, среда

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар упозорио је данас да нам, због великог дневног броја пријема ковид пацијената у болнице, прети опасност да се капацитети здравственог система исцрпе, јер не постоји неограничен број обученог здравственог особља.

Лончар је, након састанка са директорима ковид болница, рекао да је у протекла 24 сата примљено нешто мање од 400 ковид позитивних пацијената на лечење, од чега је најмање њих 150 морало да се смести у Београду.

Правимо додатне капацитете и распореде. Имамо места за данас и сутра, али већ од петка, 6. новембра, мораћемо да целу болницу "Др Драгиша Мишовић" ставимо у ковид систем, а после два дана ће се и Земунска болница вратити у ковид систем, нагласио је министар.

Он је рекао да болнице у унутрашњости за сада имају места и да може да се очекује да пацијенти из Београда, којима буде потребна интензивна нега, буду пребацивани у унутрашњост.

Здравствени радници се дуги низ месеци боре против коронавируса, а и они су оболели помажући другима, рекао је Лончар, додајући да ће држава ставити све капацитете и сво особље на располагање, али грађани морају да знају да тога нема бесконачно.

Ако се настави ситуација да дневно примамо 400 ковид пацијената у болницу, а данас ћемо, према јутрошњим подацима, имати и значајан скок заражених, довешћемо овај систем до момента да више нећемо имати где да сместимо пацијенте, упозорио је министар.

Лончар је поручио да грађани треба да схвате озбиљно ситуацију, јер се стање, иако је најбоље у Европи, креће једним правцем који је забрињавајући.

Он је посебно нагласио да под хитно треба прекинути све непотребне контакте и одлазак на места на која не морамо да идемо, посебно не на она где су масовна окупљања, илегални концерти, прославе и слично.

Министар је напоменуо и да је све више примера да у болницама леже млади, док су у соби поред њихове баке и деке, јер млади одлазе на места повећаног ризика, а онда се враћају кући и заразе старије.

Лончар је додао да ни код младих који су заражени коронавирусом није наивна клиничка слика.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/495073/preti-opasnost-da-se-zdravstveni-kapaciteti-iscrpe.php


[Последња промена: 04.11.2020 у 16:56]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni