Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ПРЕПОРУКА КРИЗНОГ ШТАБА ШКОЛАРЦИМА КОЈИ СЕ ВРАЋАЈУ СА ОДМОРА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 29.08.2020, 15:18]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 28. август 2020. године, петак

Заменица директора Института „Батут“ поручила је да деца која су са родитељима била на одмору у подручјима где има веће трансмисије коронавируса не би требало да одлазе у школе већ да наставу прате онлајн путем све док не истекне максимални период инкубације, како би се спречило могуће ширење заразе.

Она је истакла да је важно да ту не буде злоупотреба и да се та препорука не схвати као да су деца ослобођена од наставе, а да могу да обављају друге активности.

У циљу спречавања инфекције опет је сада важна свест грађана и неће бити никаквог надзорног органа нити инспекције, већ апелујемо на грађане да се понашају са највећим степеном одговорости како би ситуација што се тиче ширења инфекције била стабилна, рекла је Кисић Тепавчевић.

Кризни штаб апелује на грађане да када се врате из места у којима има веће трансмисије у наредних 14 дана максимално смање контакте, нагласила је она.

Епидемиолог Предраг Кон је указао на то да за децу није потребно више од 10 дана како би се показало да су заражена, јер је утврђено да инкубација коронавируса веома ретко траје дуже у дечјем узрасту.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/484258/srbija-prednjaci-u-regionu-po-broju-testiranih.php

 

 

Ублажавање мера у складу са епидемиолошком ситуацијом

  • Београд, 28. август 2020. године, петак

Заменица директора Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да је Кризни штаб донео препоруку за све родитеље чија су деца путовала да 10 дана од момента уласка у земљу проведу у кућној изолацији и да похађају наставу онлајн у том временском периоду.

Кисић Тепавчевић је, након седнице Кризног штаба, објаснила да је ово додатна врста предострожности којом се апелује на родитеље да своју децу задрже у кући, не само да их не шаљу у школу, него да она не излазе нигде из куће у том временском периоду јер су потенцијални носиоци инфекције.

У школи су, како је додала, такође направљене стриктне препоруке које треба да се поштују, што ће вероватноћу преношења вируса свести на минимум.

Према њеној оцени, нема никаквог разлога за страх, имајући у виду да почиње школска година и да смо спремни за све облике наставе – од потпуно онлајн приступа до наставе у школским клупама.

Најбоље решење је сигурно настава у школским клупама, све остало су компромисна решења у зависности од епидемиолошке ситуације, а знамо колко је важна и социјализација. Ово је један специфичан полазак у школу и пратиће се ситуација на дневном нивоу, као и изостанци, указала је она.

У складу са тим кориговаће се мере, са циљем да повратак деце у школе буде безбедан, нагласила је Кисић Тепавчевић и поручила да ће се учинити све да се ризик преношења заразе сведе на минимум.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/484210/ublazavanje-mera-u-skladu-sa-epidemioloskom-situacijom.php

 

 


[Последња промена: 30.08.2020 у 19:49]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni