Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ПРЕМИЈЕРКА ПРИМИЛА ТРЕЋУ ДОЗУ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 17.10.2021, 13:36]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

Београд, 17. октобар 2021. године, недеља

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас на Београдском сајму трећу дозу вакцине „Фајзер Бионтек“, при чему је поновила да је вакцинација једини излаз из пандемије.

Брнабић je након вакцинације најавила да ће састанак Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 бити одржан током предстојеће недеље, додавши да ће данас имати консултације са медицинским делом тог штаба како би видели да ли је потребно да се било шта додатно уради.

Медицински радници који раде у ковид систему су уморни, верујем да је ово теже него што је било на почетку, при чему број преминулих забрињава, нагласила је премијерка.

Она је рекла да се у овом тренутку тражи моделитет за увођење ковид пропусница тако да не буде могућа њихова злоупотреба и фалсификовање, додавши да немају сви ковид редари право да траже личне карте на увид, али да се размишља о одлуци Владе која би то омогућила.

Брнабић је рекла да не забрињава број пацијената у болницама, јер се он држи до или испод 6.500, истакавши да вакцинација држи ситуацију под контролом.

Председница Владе је нагласила да умиру невакцинисани људи и да је вакцинацијом, која је једини излаз из пандемије, једноставно спасити те животе.

Дакле, пандемија ће престати када постигнемо колективни имунитет. Можемо то постићи на два начина – или да се сви заразимо или да се сви вакцинишемо. Кад кажем сви, мислим на 80 одсто старијих од 12 година, рекла је Брнабић.

Она је истакла да је ношење маске у затвореном простору обавезно и да ће инспекције за то имати нула толеранције.

Председница Владе је нагласила да је несхватљиво да неки лекари не препоручују вакцину против коронавируса, оценивши да они тако директно угрожавају животе људи.

Премијерка је навела податак да је првом дозом вакцинисано више од 54 одсто пунолетног становништва, док је трећу дозу примило нешто више од 14 одсто грађана.

Када је у питању вакцинација младих, Брнабић је рекла да је у Србији вакцинисано 23,51 одсто младих, што је веома мали број, и додала да је у београдској општини Стари град вакцинисано више од 50 одсто младих од 18 до 30 година.

Према њеним речима, у Србији има 85 локалних самоуправа у којима је вакцинисано више од 50 одсто пунолетног становништва и 14 општина где је вакцинисано више од 60 одсто пунолетне популације.

Стари град је једина општина у Србији која је прешла 80 одсто укупно вакцинисаног становништва пунолетне популације и нажалост ми имамо и даље три локалне самоуправе које су испод 30 одсто вакцинисаних, а то су Мионица, Лајковац и Тутин, прецизирала је премијерка.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/583417/premijerka-primila-trecu-dozu-vakcine-protiv-koronavirusa.php


[Последња промена: 17.10.2021 у 14:42]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni