Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ПОТВРЂЕН КВАЛИТЕТ ВАКЦИНЕ ПРОИЗВЕДЕНЕ У ТОРЛАКУ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 24.05.2021, 09:19]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд/Москва, 19. мај 2021. године, среда

Кабинет министра без портфеља у Влади Републике Србије задуженог за иновације и технолошки развој саопштио је данас да је Руски национални институт за епидемиологију и микробиологију Гамалеја потврдио квалитет вакцине произведене на Торлаку и одобрио да се у будућности у овом српском институту производи вакцина "Спутњик В" против коронавируса.

Србија ће тако постати прва земља у Европи која производи вакцину "Спутњик В", саопштено је са састанка који су данас у Москви одржали министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој и председник Мешовитог комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић и директор Института Гамалеја Александар Гинтсбург.

Поповић је подсетио на то да су валидационе серије вакцине из Торлака прошлог месеца послате на проверу у Институт Гамалеја.

Руски институт је потврдио да вакцине произведене у Торлаку задовољавају прописане стандарде квалитета. Данас смо од наших руских партнера примили ту потврду и добили смо одобрење да кренемо даље са производњом, рекао је он.

Министар је истакао да је ово важна вест јер ће наша земља поново постати сила у производњи вакцина, а то је данас као да имате најмоћније оружје којим штитите безбедност својих грађана.

Он је истакао да у следеће две недеље очекује да у Србију из Русије стигне значајна количина супстанце за производњу обе компоненте вакцине "Спутњик В".

Србија ће веома брзо имати довољно вакцина да потпуно покрије своје унутрашње потребе, а са председником Србије Александром Вучићем разговараћемо о томе где треба упутити вакцине ван граница Србије, како бисмо пружили помоћ нашим партнерима у региону и Европи у борби против коронавируса, рекао је он.

Поповић је изразио захвалност председнику Вучићу на подршци у овом важном пројекту, Влади Србије, руководству и запосленима у Институту Торлак, као и свима другима који су веровали да ће овај тренутак доћи и да ће Србија, уз помоћ Русије, производити на својој територији вакцине против коронавируса.

Гинтсбург је изразио задовољство због одобрења валидационих серија вакцина произведених у Торлаку, указавши на то да је тај наш институт реномирана научноистраживачка установа са стогодишњом традицијом, која има одличне научнике и стручњаке.

Он је пренео захвалност министру Поповићу на поверењу које српски народ и државно руководство указују вакцини коју је развио Институт Гамалеја, истакавши да је у овом тренутку то вакцина са највишом потврђеном ефикасношћу на свету од преко 94 одсто.

Директор Института Гамалеја је прихватио позив министра Поповића да посети нашу земљу у циљу продубљивања научне и технолошке сарадње Србије и Русије, наводи се у саопштењу.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/546595/potvrdjen-kvalitet-vakcine-proizvedene-u-torlaku.php


[Последња промена: 24.05.2021 у 10:54]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni