Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ПОЧЕЛА МАСОВНА РЕВАКЦИНАЦИЈА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 10.02.2021, 13:37]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 9. фебруар 2021. године, уторак

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије и председник Националног координационог тима за имунизацију Мирсад Ђерлек изјавио је да ће данас, првог дана масовне ревакцинације у Србији, приближно 6.000 грађана примити другу дозу вакцине против коронавируса.

Ђерлек је у Белекспо центру, где је данас отворен трећи пункт за масовну вакцинацију у престоници, нагласио да је за сваког грађанина сачувана друга доза вакцине.

Он је указао на то да се данас широм Србије дају прве и друге дозе вакцине против коронавируса и да је зато потребно отварати вакциналне пунктове ван здравствених установа, као што је Белекспо центар.

Циљ је да будемо брзи и ефикасни јер једино тако можемо постићи позитиван ефекат у борби против COVID-19, нагласио је државни секретар.

Он је навео да се више од милион људи у Србији пријавило за вакцинацију преко портала еУправа, а да је више од 540.000 грађана примило вакцину против COVID-19.

У спровођењу имунизације, како је објаснио, треба се придржавати оперативног плана и приоритетних група, а циљ је да се заврши вакцинација старијих од 75 година и старијих од 65 година са придруженим болестима који спадају у најугроженије групе.

Према његовим речима, све више грађана се пријављује за вакцинацију преко портала еУправа јер су схватили да је вакцина једини спас и да се само масовном имунизацијом против коронавируса могу сачувати здравље и животи.

Мислим да ћемо успети оно што смо зацртали – да што пре дођемо до колективног имунитета. Суштина је да у што краћем периоду вакцинишемо што више људи како бисмо могли да ставимо епидемију под контролу, нагласио је Ђерлек.

Он је рекао да, захваљујући озбиљној државној политици, када је на светском тржишту тешко изборити се за једну дозу вакцине, Србија добија довољне количине да може да спроведе масовну имунизацију.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/518597/danas-pocela-masovna-revakcinacija.php


ПОВЕЗАНЕ ТЕМЕ:

08. фебруар 2021: Од сутра масовна ревакцинација на 200 пунктова

09. фебруар 2021: Из Русије стигло још 50.000 вакцина „Спутњик В“

09. фебруар 2021: Сутра стиже још 500.000 доза кинеске вакцине

 


[Последња промена: 10.02.2021 у 14:51]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni