Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ПОЧЕЛА КАМПАЊА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ МЛАДИХ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 24.05.2021, 10:32]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 21. мај 2021. године, петак

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је данас позив свим грађанима, а посебно младима, да се вакцинишу против коронавируса јер од њих зависи да ли ћемо сви моћи да се вратимо нормалном животу.

Брнабић је, учествујући на конференцији поводом почетка кампање за вакцинацију младих против коронавируса, навела податак да је у Србији у старосној категорији до 30 година до сада вакцинисано свега 11,9 одсто.

Председница Владе је прецизирала да је у нашој земљи до сада једну дозу вакцине примило 2.361.545 пунолетних грађана, што је приближно 44 одсто тог узраста становништва, док је ревакцинисано 1.868.519 грађана, што је око 35 одсто становника.

Према њеним речима, највећи број вакцинисаних су особе између 65 и 74 година и у тој категорији је 70 одсто вакцинисаних.

Она је, такође, рекла да ће седница Кризног штаба бити одржана следеће недеље, додајући да се размишља о евентуалном релаксирању неких мера.

Брнабић је указала на то да је епидемијска ситуација у великој мери стабилна због вакцинације, али и да нема места опуштању док се не постигне колективни имунитет.

Трудићемо се да, ако се овако наставе бројеви и проценти позитивних у односу на укупно тестиране, релаксирамо неке мере, пустимо ресторане и кафиће да раде можда до поноћи или до један час ујутру, рекла је премијерка.

Она је навела да је то питање тешка борба са медицинским делом Кризног штаба, истакавши да она то може да разуме, јер су они ту да, пре свега, штите здравствени сектор.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да кампања, која је данас покренута, показује како заједно могу да се решавају друштвени проблеми, и додао да је тренутно један од већих проблема вакцинација младих.

Весић је нагласио да је неопходно пронаћи начин да се мобилишу млади да се вакцинишу како би они заштитили и себе и друге, а и како бисмо поново организовали фестивале.

Према његовим речима, фестивали нису важни само за младе, већ и за привреду, посебно Београда и Новог Сада, јер они зависе од туриста из иностранства, па је зато ова кампања друштвено корисна.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да нема другог безбеднијег и бољег решења од вакцинације, поручивши да не треба да чекамо да се разболимо, већ треба да се вакцинишемо у потребном броју и тако добијемо колективни имунитет.

Према његовим речима, циљна група кампање су млади од 16 до 25 година, а намера је да се постигне већи број вакцинисаних у тој популацији.

Промоцији кампање вакцинисања младих присуствовали су и оснивач фестивала ''Егзит'' Душан Ковачевић и оснивач и власник фестивала „Belgrade Music Week“, „Belgrade BeerfestiMusic Awards Ceremony“ Миленко Шкарић.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/547387/pocela-kampanja-za-vakcinaciju-mladih.php


[Последња промена: 24.05.2021 у 11:44]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni