Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА ДРЖАВНЕ ПОМОЋИ ЗА ГРАДСКЕ ХОТЕЛЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 28.04.2021, 08:04]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 27. април 2021. године, уторак

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је да данас почиње исплата планираних субвенција градским хотелима у укупном износу од приближно 10,3 милиона евра, односно 1,22 милијарде динара.

Мали је подсетио на то да је планирана исплата 350 евра по лежају и 150 евра по соби за укупно 294 градска хотела, односно 13.573 смештајнe јединицe и 23.811 лежаја.

Према његовим речима, новац ће у динарској противвредности бити уплаћен на посебне рачуне који су отворени при Управи за трезор Министарства финансија.

Он је напоменуо да су градски хотели, заједно са претходном помоћи која је исплаћена средином октобра 2020. године у износу од 1,24 милијарде динара, добили укупно 2,46 милијарди динара.

Претходна година је била веома тешка за туристички и угоститељски сектор. Овом помоћи покушавамо да очувамо тај ресор и десетак хиљада радних места у тим хотелима. Уверени смо у то да долазе бољи дани и да већ од лета можемо да очекујемо повољну и нормалну туристичку сезону, оценио је министар.

Уколико се погледају резултати вакцинације, Београд је на одличном путу, што олакшава долазак људи са стране, рекао је Мали и додао да је већ вакцинисано, бар једном дозом, више од 40 одсто пунолетних грађана Београда, а до почетка јуна тај проценат ће бити још већи.

Такође, како је указао, прошле недеље је организована вакцинација за хотелске раднике и угоститеље.

Он је рекао да нису добродошли само странци, већ и домаћи туристи, истакавши да је ребалансом буџета опредељено додатних 100 милиона динара за 20.000 ваучера у вредности од по 5.000 динара.

Према његовим речима, ти ваучери се могу искористити за боравак у градским хотелима ако су хотели пријављени за коришћење ваучера и налазе се на листи угоститеља Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Министар је подсетио на то да је од почетка године до краја фебруара већ подељено 100.000 ваучера, за шта је издвојено 500 милиона динара, што значи да укупна сума опредељена за овогодишње туристичке ваучере износи 600 милиона динара.

Министар је навео и да се држава труди да помогне свима и да очекује да се градски туризам врати на ниво на којем је био пре актуелне здравствене ситуације у вези са коронавирусом.

Градски туризам је имао огроман удео у нашим приходима од туризма који су 2019. године премашили 1,4 милијарде евра.  Са организованим туристичким доласцима, али и конгресним туризмом, очекујемо да се тај сектор веома брзо опорави, навео је Мали.

Министар је подсетио и на то да је држава прошле године изашла са два пакета помоћи вредна 704 милијарде динара, односно око шест милијарди евра. Овогодишњи трећи пакет је вредан 257 милијарди динара, односно око две милијарде евра, што са претходна два чини укупно осам милијарди евра, што је 17,2 одсто нашег БДП-а.

То је огромна помоћ усмерена и ка привреди и грађанима с циљем да се ублаже негативне последице изазване пандемијом коронавируса, закључио је Мали и најавио да ће до краја априла бити уплаћена секторска подршка за ауто-превознике који добијају 600 евра по аутобусу, у периоду од шест месеци.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/540514/danas-isplata-drzavne-pomoci-za-gradske-hotele.php


[Последња промена: 28.04.2021 у 10:35]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni