Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ОТВОРЕНА КОВИД БОЛНИЦА У НОВОМ САДУ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 04.09.2021, 18:24]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Нови Сад, 2. септембар 2021. годиине, четвртак

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас почетку рада ковид болнице у Новом Саду, која је отворена четири месеца након почетка изградње.

Ово је трећа ковид болница у Србији, после Батајнице и Крушевца, а од сутра ће почети да прима пацијенте оболеле од коронавируса.

Брнабић је навела да је у изградњу инвестирано 3,9 милијарди динара, а у опрему приближно 17 милиона динара, поручивши да су опремљеност и нега која ће моћи да се пружи пацијентима на највишем нивоу.

Према њеним речима, не постоји ништа више што једна држава може да уради, а здравствени систем да пружи пацијентима да би се сачували њихови животи и здравље.

Председница Владе је указала на то да је изградња ове здравствене установе важна за Нови Сад јер ће она постати општа болница када се заврши епидемија коронавируса.

Колико ће брзо ова здравствена криза проћи зависи само од нас, али од свих нас, од колективног имунитета, који не можемо да стекнемо без вакцинације, нагласила је премијерка, при чему је још једном упутила апел свим грађанима да се вакцинишу.

Она је истакла да, захваљујући ковид болницама, остатак здравственог система може да функционише нормално, што, према њеној оцени, нису обезбедиле ни много богатије земље.

Према њеним речима, захваљујући овим болницама, запослени су бројни млади здравствени радници – медицинске сестре, техничари и лекари на специјализацији.

Брнабић је навела и да је у последњих 10 година просек плата медицинских сестара и техничара подигнут са 30.000 динара на безмало 57.000 динара, као и да су у истом периоду плате лекара на специјализацији повећане за 70 одсто и сада су им примања приближно 111.000 динара.

Премијерка је оценила да само плате нису довољне, већ да су важни и услови рада, који ће бити знатно бољи, најавивши још једно повећање плата за здравствене раднике од наредне године.

Она је рекла да ће таква примања привући бројне здравствене раднике који су напустили Србију, али и мотивисати све оне који тренутно раде у земљи да не иду у иностранство.

Отварању ковид болнице присуствовали су и председник Покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Ковид болница на новосадском насељу Мишелук простире се на 19.500 квадратних метара и имаће 220 кревета на интензивној и 404 кревета на полуинтензивној нези.

Осим болничке зграде, која ће имати три ламеле, имаће и кухињу, магацин, магацин апотеке, капелу, котларницу и простор за медицинске гасове, уз пратећи паркинг и друге саобраћајне површине.

У самој болници ће бити и две операционе сале, ангио-сала, два рендгена, два скенера, одељења са ултразвуком, ендоскопија, лабораторија, пет амбуланти и осам дијализних места.


[Последња промена: 04.09.2021 у 19:36]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni