Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ОТКРИВЕН ПРВИ СЛУЧАЈ НОВОГ СОЈА ВИРУСА У СРБИЈИ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 25.01.2021, 13:24]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 24. јануар 2021. године, недеља

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да је нови сој коронавируса стигао у Србију, објаснивши да је откривен код грађанке наше земље која је допутовала из Лондона у Београд.

Вучић је у изјави за Телевизију „Прва“ рекао да га је јутрос о томе обавестио министар Лончар, додавши да га плаши тај сој вируса због великог броја заражених у Великој Британији, али да за сада нема места паници, јер су изоловани сви контакти са којима је путница из Лондона била.

Председник је објаснио да је путница на ПЦР тесту по уласку у земљу била негативна, а да је благе симптоме добила нешто касније, док њен супруг има теже симптоме.

Иако се нови сој вируса појавио у нашој земљи, за сада неће бити “закључавања” која због тога постоје у Немачкој, Великој Британији, Француској, рекао је Вучић и истакао да је важно да је Институт „Торлак“ урадио добар посао и да је нови сој откривен на време, како би сви контакти били изоловани.

Вучић је подвукао да није било могуће спречити да нови сој уђе у земљу, због чега је сада важно да се настави са вакцинацијом, која је, како је рекао, делотворна и против новог соја.

Према његовим речима, ситуација у вези са појавом новог соја вируса се прати и наши стручњаци истражују да ли је он опаснији од обичног, а на држави је да набави што више вакцина.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/514347/otkriven-prvi-slucaj-novog-soja-virusa-u-srbiji-.php


[Последња промена: 25.01.2021 у 14:28]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni