Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ У ПРОЦЕСУ ВАКЦИНАЦИЈЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 24.05.2021, 10:54]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 24. мај 2021. године, понедељак

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је синоћ да Србија постиже одличне резултате не само у процесу вакцинације становништва против коронавируса, већ и у сфери економије.

Брнабић је, гостујући на ТВ Пинк, изразила уверење да ће све вакцине којима су наши грађани вакцинисани признавати сви, напоменувши да верује да ће и вакцина компаније „Синофарм“ бити прихваћена у Европској унији, као што су је прихватиле и Грчка, Мађарска и Шпанија.

Председница Владе је рекла да ће дигиталне потврде о вакцинацији, које ће и наши грађани морати да показују, признавати сви, напоменувши да је Србија била међу првим земљама које су почеле да их користе и пример су како ти сертификати треба да изгледају.

Она је рекла да верује да ће се Србија вратити нормалном животу од јуна, а да је жеља државе да се противепидемијске мере укину на Светски дан музике, 21. јуна.

Брнабић је навела да је то био предлог ивент индустрије, али да забрињава то што је само 12 одсто младих испод 30 година вакцинисано, поручивши да они држе кључ краја епидемије у својим рукама и потпуне безбедности и колективног имунитета.

Премијерка је нагласила да Србија и у економији остварује одличне резултате, да индустрија и грађевинарство бележе раст, као и област информационо-комуникационих технологија, која је само у марту имала раст од 27 одсто.

Брнабић је указала на то да је циљ Владе достизање раста од седам одсто, при чему је изразила задовољство због тога што је председник Србије Александар Вучић 21. маја отворио фабрику у Прибоју, у граду у коме је од 2015. године до данас отворено 1.351 радно место.

Она је истакла да Србија чини све за своје грађане, а потврда тога је и смањење тарифа за роминг са Грчком.

Апелујем на све наше људе да што више летују у Србији, али за оне који изаберу да иду негде другде, а највише њих путује у Грчку, Влада Србије се потрудила да им олакша не само дигиталним сертификатом, већ и ромингом, рекла је премијерка.

Она је указала и на то да данас почиње исплата финансијске помоћи за грађане Косова и Метохије, објаснивши да је реч о 100 евра намењених свим Србима који живе на територији покрајине и 200 евра помоћи које ће добити незапослени.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/547941/odlicni-rezultati-u-procesu-vakcinacije.php


[Последња промена: 24.05.2021 у 12:02]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni