Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ОД ВЕЧЕРАС У 21 ЧАС НА СНАЗИ НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 12.03.2021, 18:50]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 12. март 2021. године, петак

Влада Републике Србије усвојила је данас (12. марта 2021. године), на предлог Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, нове мере за сузбијање епидемије, које се односе на предстојећи викенд (13. и 14. март).

Од понедељка, ученици виших разреда основних школа прелазе на онлајн наставу, док се за ученике средњих школа овај вид наставе продужава и на наредну седмицу.

Донета је одлука да од петка, 12. марта, од 21 час, до понедељка, 15. марта, у 6 сати ујутру, буду затворени сви угоститељски објекти (кафићи и ресторани), све продавнице (осим продавница прехрамбене делатности), козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечје играонице, теретане, спортски објекти...

У наставку биће детаљно побројани они објекти на које се ово ограничење рада предстојећег викенда не односи и којима је дозвољено да раде и током викенда.

  • Апотеке, ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације,
  • Трговински објекти у којима се врши продаја прехрамбених производа,
  • Самостални малопродајни објекти у којима се куповина обавља без уласка у објекат – киосци и трафике,
  • Објекти и радње у којима се пружају услуге које не захтевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограниченог трајања, попут обућара, стаклорезаца, кројачких радњи,
  • Бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива,
  • Ресторани и барови у оквиру хотелских и других категоризованих смештаја искључиво за госте који имају пријављен боравак у том хотелу,
  • Спортски објекти за припрему и одржавање регистрованих такмичења у оквиру надлежних националних спортских савеза.

Битне напомене: шалтер продаје хране у ресторанима, као ни шалтер продаја кафе и пића у локалима на шеталиштима нису дозвољене.

Надлежни органи, инспекцијске службе и комунална полиција вршиће строгу контролу поштовања епидемиолошких мера током викенда и Влада Србије и овим путем још једном позива на поштовање свих епидемиолошких мера и апелује на личну одговорност свих грађана. 

Све мере уводе се ради заштите здравља становништва и свођења социјалних контаката на минимум, али до коначне победе над пандемијом потребан је допринос свих појединаца у друштву.

Вакцинација против заразне болести COVID-19 одвијаће се без прекида, по унапред утврђеном плану, тако да нове мере ни на који начин не угрожавају процес имунизације.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/527368/od-veceras-u-21-cas-na-snazi-nove-mere-za-suzbijanje-epidemije.php


[Последња промена: 12.03.2021 у 19:55]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni