Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ОД ПОНОЋИ ПРИЈАВА ЗА 3.000 ДИНАРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ ГРАЂАНЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 31.05.2021, 10:02]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 31. мај 2021. године, понедељак

Министарство финансија Владе Републике Србије саопштило је да ће вечерас, у поноћ, на сајту pmi.trezor.gov.rs, почети пријава за 3.000 динара за грађане Србије који су вакцинисани макар једном дозом до 31. маја, односно закључно са данашњим даном.

Према Уредби о подстицајним мерама за имунизацију и спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, за помоћ се могу пријавити сви наши држављани старији од 16 година, који су на територији Србије, закључно са 31. мајем, примили макар једну дозу вакцине, чију је безбедност, ефикасност и квалитет потврдила Агенција за лекове и медицинска средства Србије и издала дозволу за употребу лека.

Министар финансија Синиша Мали рекао је да ће пријава за 3.000 динара бити једноставна, односно иста као када су се грађани пријављивали за 30+30 евра, односно биће потребно да се унесе матични број, број важеће личне карте и изабере банка у којој желе да им се уплати новац.

Мали је напоменуо да се за ову меру подршке вакцинисаним грађанима пензионери не пријављују, док за лица у Заводу за извршење кривичних санкција пријаву подноси Управа за извршење кривичних санкција.

Он је, такође, нагласио да се корисници социјалне помоћи пријављују за 3.000 динара за вакцинисане грађане.

Према његовим речима, од 4. јуна почеће да функционише контакт центар за пријаву телефоном, а број ће бити објављен пред почетак његовог рада.

Пријава за 3.000 динара подршке имунизованим грађанима, како је додао, биће могућа до 15. јуна, док ће исплате бити реализоване одмах по завршетку пријаве.

Мали је позвао све вакцинисане грађане да се пријаве за 3.000 динара и напоменуо да је систем за пријаву већ разрађен и да одлично функционише.

Желимо да што пре развијемо колективни имунитет и да што већи број грађана прими вакцину против коронавируса. Зато смо и изашли са овом мером којом желимо да наградимо све који су примили макар једну дозу вакцине, рекао је министар.

Он је нагласио да држава у динар и у дан исплаћује обавезе које има, па је тако већ 5,7 милиона грађана примило прву рату од 30 евра, у оквиру мере подршке 30+30 евра, док ће им друга бити исплаћена у новембру.

Мали је подсетио и на то да ће незапослени средином јуна добити по 60 евра, док ће пензионери у септембру добити додатних 50 евра.

Такође, како је рекао, прошле седмице је нашим грађанима на Косову и Метохији уплаћена мера помоћи и подршке, и то по 100 евра за свако лице, укључујући и децу, односно по 200 евра уколико је реч о незапосленом лицу.

Према његовим речима, у јуну ће бити исплаћена последња, трећа рата у вредности од 50 одсто минималне зараде за помоћ привреди, као и трећа од шест рата подршке ауто-превозницима.

Све мере подршке се исплаћују без дана кашњења, као што смо и обећали, што ће се наставити, закључио је Мали, додавши да грађани верују својој држави.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/549609/od-ponoci-prijava-za-3000-dinara-za-vakcinisane-gradjane.php

ПОВЕЗАНЕ ТЕМЕ:

"Пријављено милион вакцинисаних грађана за 3000 динара" (4. јун 2021. године)

ПОВЕЗАНЕ ТЕМЕ:

Почео са радом контакт центар за пријаву вакцинисаних грађана за 3.000 динара

  • Београд, 4. јун 2021.године, петак

Министарство финансија Владе Републике Србије саопштило је да је у поноћ, 4. јуна, почео са радом контакт центар преко којег ће вакцинисани грађани, телефонским путем, моћи да се пријаве за новчану подршку државе у износу од 3.000 динара.

Број телефона контакт центра је 0800/100-302 и тај позив је бесплатан.

Грађани ће у контакт центру чути аутоматски снимљен глас, који ће их водити кроз цео процес пријаве.

Према Уредби о подстицајним мерама за имунизацију и спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, за помоћ се могу пријавити  сви држављани Републике Србије старији од 16 година, који су на територији Републике Србије, закључно са 31. мајем, примили макар једну дозу вакцине, чију је безбедност, ефикасност и квалитет потврдила Агенција за лекове и медицинска средства Србије и издала дозволу за употребу лека, односно који су исказали интересовање за имунизацију преко портала еУправа закључно са 31. мајем 2021. године и најмање једну дозу те вакцине примили закључно са 7. јуном 2021. године.

Електронска пријава на сајту pmi.trezor.gov.rs почела је 1. јуна, и до сада се за ову меру економске подршке државе вакцинисаним грађанима, пријавило 980.000 људи.

Корисници пензије не треба да се пријављују за ову врсту новчане подршке, док за лица у Заводу за извршење кривичних санкција пријаву подноси Управа за извршење кривичних санкција.

Корисници социјалне помоћи пријављују се за 3.000 динара за вакцинисане грађане.

Исплате ће бити реализоване по завршетку пријаве која траје до 15. јуна, а новац ће прво бити уплаћен пензионерима, наводи се у саопштењу.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/550785/poceo-sa-radom-kontakt-centar-za-prijavu-vakcinisanih-gradjana-za-3000-dinara.php