Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ОД ДАНАС ПРИЈАВА ЗА ПОДРШКУ ХОТЕЛСКОЈ ИНДУСТРИЈИ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 01.09.2020, 17:57]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 1. септембар 2020. године, уторак

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић саопштио је да се власници хотела у приватном власништву од данас могу пријавити на јавни позив за подршку хотелској индустрији ради ублажавања последица насталих услед пандемије коронавируса.

Љајић је у изјави за агенцију Танјуг навео да се на јавни позив, који ће бити отворен до 15. септембра, могу пријавити поменути власници хотела са територија 68 јединица локалне самоуправе.

Он је навео да је том подршком хотелијерима, чија је укупна вредност 1,47 милијарди динара, туризам једини посебно таргетиран сектор у пакетима помоћи које је држава додељивала привреди због пандемије.

Ове мере директне подршке представљају значајну помоћ за хотелску индустрију и омогућиће им да преживе кризу и спремно дочекају период након завршетка пандемије, оценио је потпредседник Владе.

На јавни позив, како је објаснио, једино не могу да конкуришу хотели у бањским и планинским центрима који су током летњих месеци остварили значајан туристички промет захваљујући великом броју домаћих гостију, за разлику од хотела у градовима који у највећој мери зависе од страних туриста.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/484759/od-danas-prijava-za-podrsku-hotelskoj-industriji.php

 

Позив градским хотелијерима да се пријаве за субвенције

  • Београд, 1. септембар 2020. године, уторак

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали позвао је хотелијере да се одазову јавном позиву за подршку раду хотелске индустрије због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом COVID-19, који је данас објављен на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Мали је подсетио на то да ће у ту сврху бити издвојено 1,46 милијарди динара, при чему се средства утврђена програмом додељују бесповратно.

Градски хотелијери ће, како је објаснио, добити од државе директну субвенцију од 350 евра за сваки лежај и 150 евра за сваку собу, a услов за остваривање права на помоћ јесте да до краја године не смање број запослених за више од 10 одсто.

Према његовим речима, на тај начин биће задржана пуна запосленост у том сектору и омогућено хотелијерима да превазиђу овај тежак период.

Он је прецизирао да је јавни позив отворен до 15. септембра, као и да ће хотелијери новац добити најкасније у првој недељи октобра.

Како је наведено у јавном позиву, да би привредни субјект остварио право на бесповратна средства, неопходно је да поседује решење о категоризацији или да је захтев упућен закључно са 1. септембром 2019. године, да није покренут стечајни поступак и да се не спроводи финансијско реструктуирање или поступак ликвидације.

Уз јавни позив објављен је и списак јединица локалне самоуправе са чијег подручја хотели остварују право на субвенције.

Градски хотели су од почетка пандемије готово потпуно празни, за разлику од оних на планинама, у бањама и на другим туристичким дестинацијама. Ово је још један пример где држава показује своју вољу и снагу да помогне привреди и грађанима, јер осигуравамо њихов опстанак до неких бољих времена, истакао је министар.

Према његовим речима, процeдура за пријаву је веома једноставна, као што је то био случај и са другим екононским мерама које је Влада претходно доносила, а одобрена средства субвенција уплаћиваће се корисницима на посебне динарске рачуне отворене код Управе за трезор.

Мали је додао да је поносан и на чињеницу да је незапосленост у другом кварталу ове године на историјском нивоу од 7,3 одсто и објаснио да је ова мера, поред осталих, гарант да ће радна места бити задржана.

Не заборавите да смо исплатили три минималне зараде, одложили плаћање пореза и доприноса на зараде, исплатили по 100 евра свим пунолетним грађанима, као и 60 одсто минималца за два месеца. Уз та давања, обезбедили смо и кредите за ликвидност и гарантну шему, те је укупна помоћ државе привреди и грађанима у претходном периоду била око 5,8 милијарди евра, рекао је министар.

Он је подсетио на то да је држава издвојила и 2,6 милијарди динара за пољопривредну производњу, као и једнократну помоћ од 4.000 динара пензионерима, те да су и плате свим здравственим радницима повећане за 10 одсто.

Наша привреда не сме да стане, потребно је да се још јаче бори на тржишту и улаже у производњу. Уз позитиван став, као и подршку државе, посебно за секторе који су највише угрожени, за српску привреду нема зиме, закључио је Мали.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/484729/poziv-gradskim-hotelijerima-da-se-prijave-za-subvencije.php

 

СПИСАК ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ СА ЧИЈЕГ ПОДРУЧЈА ХОТЕЛИ ОСТВАРУЈУ ПРАВО НА СУБВЕНЦИЈЕ (извор: https://mtt.gov.rs/slider/obavestenje-o-jav-poz/)
Ада
Алексинац
Ариље
Бајина Башта
Бачка Паланка
Бачка Топола
Београд
Бољевац
Бор
Ваљево
Велика Плана
Велико Градиште
Врање
Врбас
Вршац
Голубац
Горњи Милановац
Димитровград
Зајечар
Зрењанин
Ивањица
Јагодина
Кикинда
Кладово
Кнић
Књажевац
Косјерић
Крагујевац
Краљево
Крупањ
Крушевац
Кула
Кучево
Лесковац
Лозница
Лучани
Љубовија
Мајданпек
Мали Зворник
Неготин
Ниш
Нови Бечеј
Нови Пазар
Нови Сад
Опово
Панчево
Параћин
Пећинци
Пирот
Пожаревац
Пожега
Прибој
Прокупље
Рума
Сента
Сечањ
Сјеница
Смедерево
Сомбор
Сремска Митровица
Сремски Карловци
Стара Пазова
Суботица
Темерин
Топола
Ужице
Чачак
Шабац



[Последња промена: 01.09.2020 у 19:16]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni