Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ОБЕЗБЕЂЕНО ЈОШ 500 МЕСТА ЗА КОВИД ПАЦИЈЕНТЕ У БЕОГРАДУ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 13.11.2020, 13:56]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 13. новембар 2020. године, петак

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је данас да ће надлежни органи послушати струку и да ће са новим мерама за сузбијање ширења коронавируса изаћи за дан или два на основу ситуације.

Лончар је у обраћању новинарима, након састанка са директорима ковид болница, рекао да од јуче имамо предлоге за нове мере и у року од дан или два ћемо изаћи са новим ставом, наводећи до то мора да буде заједничка одлука свих људи из Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19.

Превасходно слушамо струку. Оно што нам они предложе, то ћемо, сигуран сам, и усвојити, поновио је он и додао да је здравствени систем пребукиран и да је забележен рекордан број прегледа и пријема.

Министар је саопштио да је обезбеђено још 500 места за ковид пацијенте у Београду за викенд, будући да у ковид систем улази Институт за медицину рада, а вечерас и Институт за реуматологију, уз места која се ослобађају у болницама које су већ у ковид систему.

Све је више ковид болница у функцији. Направили смо 500 места за викенд у Београду јер је ту највећи проблем. У резерви су нам Селтерс бања и Бања Ковиљача, које ће ући у систем са својим капацитетима у року од дан, два, прецизирао је Лончар.

Он је изразио наду да грађани могу да примете колико се напора улаже у то да се сваком пацијенту пружи неопходна помоћ и да ће покушати да помогну, тако што ће се привремено одрећи неких својих навика, које су сада проблематичене и служе за ширење вируса.

Клинички центар Србије тражи решење која ће још клиника да се претвори у ковид, навео је министар и додао да Клиника за дерматовенерологију не може да уђе у ковид систем, као и да се за пацијенте који иду на дијализу морају обезбедити капацитети.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/497371/uskoro-nove-mere-za-suzbijanje-sirenja-koronavirusa.php


[Последња промена: 13.11.2020 у 15:02]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni