Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

НОВА КОВИД БОЛНИЦА У НОВОМ САДУ УСКОРО ПРИМА ПРВЕ ПАЦИЈЕНТЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 30.08.2021, 13:19]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Нови Сад, 14. август 2021. године, субота

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас, током обиласка радова на новој ковид болници у Новом Саду, трећој у Србији, да је она завршена за мање од четири месеца и да је градња такве установе са новим, бољим капацитетима, начин да се, уз набакву вакцина, држава бори против епидемије коронавируса.

Вучић је рекао да је поносан на то и да ће нова болница у Новом Саду бити и нешто боља од ковид болница у Батајници и Крушевцу, јер се, градећи те установе, увидело шта је још потребно.

Новосадска ковид болница ће, примера ради, имати банку крви, служиће на понос свих грађана Србије, Војводине, Новог Сада, а олакшаће и ситуацију и у Батајници, јер је био велики притисак на ту, као и на и друге болнице у Београду, рекао је Вучић.

Председник је пренео да та здравствена установа, кошта нешто мање од 28 милиона евра, што је нешто скупље од претходне две, али да ће бити и најбоља.

Према његовим речима квадрат у Батајници коштао је 1.170 евра, а у Новом Саду коштаће 1.300 евра, јер је скочила цена грађевинског материјала.

Када дате 30 милиона евра једнократно, а то остане 20 година као богатство којим спашавате животе, то је нешто важно. Проблем је што неки људи мисле да је нормално да буду у болници 10, 20 и 60 дана, јер су наводно платили. Платили смо просечно два дана годишње у болници, јер просечна плата и осигурање покривају толико, све остало иде на трошак државе, а за то мора да се обезбеди добро стање финансија, указао је он.

Вучић је изразио забринутост због раста броја инфицираних коронавирусом, али је истакао да Србија има нижу стопу смртности него други у региону, јер прима 12 до 14 одсто ковид пацијената на болничко лечење, а у Немачкој се, на пример, прима 4 до 4,5 одсто.

Према његовим речима, држава је очекивала раст броја новозаражених због одласка грађана у земље са делта сојем.

Суочићемо се сада са тешким последицама. То није први пут, додао је он, указавши на то да ће се ићи и на трећу вакцину и да од октобра стиже и вакцина Модерна, тако да ће грађани имати могућност да бирају између пет различитих, бесплатних вакцина.


[Последња промена: 30.08.2021 у 14:23]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni