Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

MОГУЋЕ ОТВАРАЊЕ ТРЖНИХ ЦЕНТАРА И ПОВРАТАК ЂАКА У ШКОЛЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 09.04.2021, 11:33]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 9. април 2021. године, петак

Члан Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 Бранислав Тиодоровић саопштио је да је здравствена ситуација још увек ванредна, али да има побољшања, што би могло да омогући да од  12. априла тржни центри поново буду отворени, а да се од 19. априла ученици врате у школе.

Тиодоровић је, након данашње седнице Кризног штаба, истакао да ако се настави актуелни тренд вакцинације, за месец и по дана може бити успостављен колективни имунитет.

Према његовим речима, уочава се блага тенденција смањења броја новозаражених, при чему се однос између пријема и отпуста пацијената креће полако у корист отпуста, те се смањује број првих прегледа у ковид амбулантама.

Ковид болнице су и даље пуне и под великим су оптерећењем, али ако би се наставила динамика од последња два-три дана, што очекујемо, може се размишљати о одређеним поступцима који ће омогућити да се неке од мера попусте, објаснио је он.

Ту, пре свега, мислим о томе да тржни центри могу да почну да раде од понедељка, под претпоставком да се поменута тенденција настави. Угоститељски објекти са баштама моћи ће да раде, али остају затворени њихови делови на затвореном простору, рекао је Тиодоровић.

Члан Кризног штаба је напоменуо да је и време да се онлајн настава сведе само на локалне процене о могућим жариштима, а да од 19. априла школе почну да функционишу по систему као пре тога.

Он је указао на то да је акценат и даље на поштовању прописаних мера – ношењу маски, физичкој дистанци и дезинфекцији.

Тиодоровић је констатовао да се процес вакцинације одлично одвија у последња два до три дана, као и да очекује да ће се тако наставити, додајући да је одзив грађана изузетно добар.

Према његовим речима, решење читаве ове здраствене ситуације, уз поштовање мера, јесте што већи обухват вакцинацијом, и то у најкраћем времену како би се спречило ширење мутација вируса.

Он је навео да има места оптимизму, изразивши притом наду да ће се смањити и број преминулих од ове заразне болести.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/535089/moguce-otvaranje-trznih-centara-i-povratak-djaka-u-skole.php


[Последња промена: 09.04.2021 у 12:37]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni