Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

КРИЗНИ ШТАБ ДАО ПРЕПОРУКУ ЗА ТРЕЋУ ДОЗУ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ COVID-19

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 29.07.2021, 14:42]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 28. јул 2021. године, среда

Чланица Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић саопштила је да је на данашњој седници овог тела одлучено да се омогући давање треће дозе вакцине против коронавируса посебно ризичним групама.

Кисић Тепавчевић је на конференцији за новинаре истакла да је препорука Координационог тела за имунизацију да постоји потреба за трећом дозом, али да се таква истраживања у свету још увек раде и нема конзистентних закључака, осим чињенице да је потребно време праћења поствакциналног имунитета.

Кризни штаб је, како је објаснила, препоручио да у првој групи трећу дозу добију особе које имају имунодeфицијентна стања и различита хронична обољења, особе са смањеном дужином имуног одговора после вакцинације, као и особе које су имале трансплантацију органа и које су на хемодијализи.

Према њеним речима, у овом моменту je то група која је препозната да јој је потребно појачање поствакциналног имунитета трећом дозом, шест месеци након пријема друге.

Прву дозу примило је 49,7 одсто пунолетног становништва, што је 2.684.000 грађана и није довољно да бисмо спречили ширење болести, нагласила је Кисић Тепавчевић и додала да је обе дозе примило 47,6 одсто грађана.

Она је апеловала на грађане да се вакцинишу, наводећи да је обухват имунизације у 52 јединице локалне самоуправе већи од 50 одсто, у 11 oпштина приближно 50 одсто, док је у осам нижи од 30 одсто.

Вакцинисана је свака пета особа млађа од 30 година у Србији, рекла је она, уз напомену да та група раније није била приоритетна, али да је сада дошло време да се тај најснажнији део популације вакцинише зато што су значајни преносиоци болести.

Са вирусом се већ боримо веома дуго и крај се не види, али сада имамо вакцину, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да морамо да имамо личну и колективну одговорност и да сада треба да се вакцинишемо како бисмо јесен дочекали што спремнији.

Она је, говорећи о предстојећој школској години, рекла да ће одлука о томе како ће она почети бити донета у недељи пре 1. септембра, а да ће начин одвијања наставе зависити од епидемијске ситуације непосредно пре тога.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/565210/krizni-stab-dao-preporuku-za-trecu-dozu-vakcine-protiv-covid-19.php


[Последња промена: 29.07.2021 у 15:44]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni