Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

KАЖЊАВАЊЕ ЗА НЕПОШТОВАЊЕ КОВИД ПРОПУСНИЦА ОД ПОНЕДЕЉКА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 21.10.2021, 13:52]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 21. октобар 2021. године, четвртак

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић одржала је данас састанак са надлежним службама у вези са увођењем ковид пропусница, којем су присуствовали и министар унутрашњих послова Александар Вулин, министар здравља Златибор Лончар и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

На састанку је било речи о начину контроле ковид пропусница, очитавању дигиталних зелених сертификата, спречавању евентуалних злоупотреба, као и о датуму почетка примене ове мере.

Одлучено је да кажњавање правних и физичких лица почне од понедељка, 25. октобра. У суботу и недељу ће све инспекције бити на терену како би, заједно са угоститељима, проверили у пракси како функционише систем. Ова одлука је донета из разлога пружања додатног времена угоститељима како би пронашли што бољи и ефикаснији систем организације и контроле ковид сертификата.

Циљ увођења ковид пропусница је искључиво заштита здравља свих становника Србије, а никако новчано кажњавање грађана. Стога се Влада Србије нада да ће се и током два дана викенда грађани и привредници понашати одговорно, с обзиром на то да одлука о контроли ковид пропусница и новчаном кажњавању неће бити даље одлагана.

На данашњој седници Владе, у консултацији са Кризним штабом за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, донета је одлука да ће ковид пропусница бити валидна и у случају поседовања на Дигиталном зеленом сертификату и позитивног теста на антитела (IgG), не старијег од три месеца и урађеног у лабораторији у јавној својини који доказује довољно висок степен заштите у случају прележаног ковида.

Подсећамо још једном на то да су ковид пропуснице, тј. контрола зелених сертификата, нешто што се већ дуго примењује широм света у угоститељским објектима.

Та мера, као и вероватно многе остале епидемиолошке мере, биће укинуте оног момента када степен вакцинације становништва достигне задовољавајући ниво. То ће, судећи по искуству осталих земаља, бити основ за постепено враћање у живот какав памтимо пре 2020. године.

У Србији су доступне четири врсте вакцина – кинеска вакцина „Синофарм“, руска вакцина „Спутњик В“, као и вакцине произвођача „Фајзер“ и „Астра Зенека“. Вакцинација је могућа на свим вакциналним пунктовима и домовима здравља свакога дана, укључујући и дане викенда.


[Последња промена: 21.10.2021 у 14:53]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni