Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У НАШОЈ ЗЕМЉИ СТАБИЛНА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 28.09.2020, 12:37]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 28. септембар 2020. године, понедељак

Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 расправљао је данас о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Србији.

На седници je усаглашен јединствен став да је тренутна повољна епидемиолошка ситуација одраз искључиво високе одговорности грађанa показане у претходном периоду.

Србија је, према расположивим информацијама и такозваној стопи инциденције, након Гренланда и Ватикана најбоље стојећа земља у Европи за прошлу недељу.

Стопа инциденције у Србији је била 6,94 на 100.000 грађана, док је та иста бројка у Немачкој износила 29, Италији 34, Великој Британији 94, док је у Босни и Херцеговини на 100.000 становника стопа инциденција била 97.

Нажалост, према расположивим подацима највишу стопу новозаражених у претходној недељи имала је Црна Гора, где је стопа инциденције на 100.000 грађана била чак 586.

Све ове бројке, као што је познато, могу се преокренути у релативно кратком периоду и из једне од тренутно најповољнијих епидемиолошких ситуација можемо прећи у неповољну уколико се будемо понашали неодговорно према себи и другима и зато је важно да висок ниво дисциплине задржимо што је могуће дуже.

Ускоро и факултети отварају своја врата студентима и Кризни штаб чврсто верује да се, према искуству са основним и средњим школама, уз максимално поштовање превентивних мера настава може одвијати несметано.

Како је стигла јесен, а са њом и хладније време, Кризни штаб је одлучио да продужи радно време кафићима и ресторанима без баште до 23 часа. Овакав потез се никако не може назвати ублажавањем мера, пошто сада није тренутак за тако нешто, већ више усклађивањем са временским условима и годишњим добима.

Број заражених и хоспитализованих, као и број прегледа у претходних неколико дана, пружају нам разлоге за оптимизам, али никако за опуштање.

Свако неодговорно понашање у данима пред нама јасно ће се одразити у статистичким бројкама кроз две или три недеље, што је свакако сценарио који желимо да избегнемо.

Свако масовно окупљање без поштовањa превентивних мера, неодговорно понашање и неношење маски у затвореном простору представља, поред угрожавања сопственог и здравља других људи и непоштовања закона, својеврсно непоштовање здравствених радника који су понели највећи терет борбе против коронавируса.

Влада Србије још једном апелује на грађане да поштују све донете мере зарад сопственог и здравља својих најближих. Једина сигурна и до данас доказана заштита од коронавируса јесте поштовање превентивних мера.

Свако одступање или непоштовање мера нас удаљава од циља, а то је коначна победа над коронавирусом, што ћемо успети једино уз висок ниво дисциплине и одговорности.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/488619/epidemioloska-situacija-u-nasoj-zemlji-stabilna.php


[Последња промена: 28.09.2020 у 13:45]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni