Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ДРЖАВА НЕЋЕ ТОЛЕРИСАТИ КРШЕЊЕ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 01.09.2020, 15:07]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 1. септембар 2020. године, уторак

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас да у наредне две недеље, од почетка нове школске године, неће бити толерисано никакво кршење епидемиолошких мера.

Брнабић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) истакла да је за Владу и Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 у овом тренутку, када су ђаци кренули у школу, најважније да се прати ситуација у вези са могућим ширењем коронавируса.

Она је пренела да је разрађен сваки сценарио до детаља, и подсетила на то да је Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" оформио тим који ће пратити само ситуацију у школама и на дневном нивоу извештавати Кризни штаб о томе.

У августу се радило на томе да се епидемиолошка ситуација уочи 1. септембра стави под контролу, објаснила је премијерка и истакла да је то и учињено, будући да је јуче био откривен само 41 новозаражени, што улива наду.

Према њеним речима, у наредне две недеље морамо да изолујемо све случајеве како бисмо видели какве ефекте даје полазак у школу, уз очекивање да ће ситуација остати повољна.

Србија улаже много енергије у балансирање између контролисане епидемиолошке ситуације и привреде која наставља да ради, указала је она и подвукла да морамо да наставимо даље, иако би најлакше решење било затварање.

Брнабић је исказала захвалност свима на указаном огромном поверењу, с обзиром на то да је више од 96 одсто родитеља и ученика одлучило да крене у школу и послуша савет Кризног штаба.

То је за нас велики изазов, али у овом тренутку најважније је да деца крену у школу, поновила је она и оценила да би било горе да је настављено са онлајн наставом, посебно за прваке и децу до четвртог разреда јер је полазак у школу психолошки важан за најмлађе ученике.

Премијерка је, упитана за препоруку да деца буду у самоизолацији десет дана уколико су били у иностранству, подсетила на то да у Србији није уведено ванредно стање и да законски такве препоруке не могу да буду обавеза, већ само препорука.

У складу са тим, Брнабић је поручила грађанима да када добију препоруку, то третирају као обавезу, јер је законски немогуће направити то као облигацију.

Она је, одговарајући на питање да ли има довољно наставног и помоћног особља у школама, предочила да се о свему водило рачуна и да се у планирању ишло до детаља.

Председница Владе је честитала првацима и њиховим родитељима 1. септембар и пожелела им срећан полазак у школу.

Истовремено, она је оценила да је стопа незапослености у другом кварталу од 7,3 одсто изванредан резултат до којег је дошло због поверења привреде и добро таргетираних мера подршке током кризе, што је, како пренела, потврдио и Међународни монетарни фонд.

Према њеним речима, наша земља ће до краја године, када је реч о незапослености, победити многе чланице Уније и бити међу државама које имају најмањи пад привреде.

Она је, говорећи о ниској стопи незапослености, објаснила да је тако добрим резултатима допринела чињеница да се економска ситуација у Србији побољшава, да се отварају домаће фирме, али и стране инвестиције и да се тај тренд није зауставио због коронавируса, што говори о огромном поверењу домаћих људи и странаца у српску економију.

У другом кварталу незапосленост је била 7,3 одсто, што је пад у односу на први квартал, када је износила 9,7 одсто, у време када свуда у свету расте незапосленост невероватном брзином и када људи масовно остају без посла, подсетила је Брнабић.

Премијерка је указала на то да ће Србија ове године бити међу земљама које имају најмањи пад привреде, истичући да ће се држава трудити да он буде на нули, односно да немамо ни раст, ни пад, што би било далеко најбоље у Европи.

Према њеним речима, наша земља је у првом кварталу имала раст привреде од 5,1 одсто БДП, док је у другом кварталу био пад од 6,4 одсто, што показује да се Србија добро држи.

Сада разматрамо два сценарија – да нам пад буде -1,8 одсто или да будемо на нули. У сваком случају, ми ћемо у овој години бити међу најјачим економијама у Европи, ако не и најјача, али и међу најбољима што се тиче незапослености, навела је Брнабић.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/484624/drzava-nece-tolerisati-krsenje-epidemioloskih-mera.php


[Последња промена: 01.09.2020 у 16:17]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni