Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ДОДАТНА ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА ВАКЦИНИСАНИМ ГРАЂАНИМА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 10.05.2021, 11:01]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 5. мај 2021. године, среда

Влада Републике Србије, на иницијативу председника Србије Александра Вучића, припрема одлуку о финансијској подршци грађанима који су се вакцинисали против заразне болести COVID-19.

На предлогу тог решења већ раде Министарство финансија и Министарство здравља, а грађани ће у у наредним данима бити информисани о томе на који начин ће се за ту помоћ пријављивати.

Сви грађани Србије који приме макар и прву дозу вакцине у Републици Србији до 31. маја имаће право на финансијску помоћ државе у износу од 3.000 динара.

Рок за пријаву ће бити 15. јун, док ће право пријаве имати сви грађани Србије старији од 16 година.

За остваривање права на финансијску помоћ није битно коју вакцину су грађани примили од четири доступне у нашој земљи, а то су вакцине произвођача Синофарм, Фајзер, Астра Зенека и Спутњик В.

Влада Републике Србије још једном апелује на све грађане да се вакцинишу против заразне болести COVID-19, првенствено зарад заштите сопственог здравља и здравља својих најмилијих.

Вакцинација је једини пут до повратка животу какав памтимо пре 2020. године и пандемије коронавируса.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/542638/dodatna-finansijska-podrska-vakcinisanim-gradjanima.php

 

Пријава вакцинисаних грађана за додатну помоћ од 1. до 15. јуна

  • Београд, 5. мај 2021. године, среда

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали саопштио је данас да ће сви који су вакцинисани барем једном дозом до 31. маја моћи да се пријаве за додатну помоћ од 3.000 динара од 1. до 15. јуна, као и да добију тај новац до 20. јуна.

Мали је, гостујући на Телевизији "Пинк", рекао да ће сутра бити усвојена уредба о тој помоћи на седници Владе, као и да ће се грађани пријављивати на исти начин као и за помоћ од 60 евра, преко сајта Управе за трезор.

Свако ко се пријави, добиће до 20. јуна ту додатну помоћ. Најстарији суграђани који су се вакцинисали немају потребу да се пријављују, као ни за 60 евра, објаснио је он.

Министар је истакао да је циљ да се подстакну грађани да се што више вакцинишу, како би се што пре вратили нормалном животу, наводећи да је ова додатна помоћ део трећег пакета помоћи привреди и грађанима.

Он је најавио да ће пензионери, њих 1,633 милиона, сутра добити првих 30 евра помоћи, и додао да је до сада укупно пријављено 3,35 милиона грађана за новчану помоћ државе.

Борба за економију је у овом тренутку најважнија, а трећи пакет помоћи који Влада у овом тренутку реализује не угожава економску стабилност земље и дуг ће остати испод 60 одсто БДП-а, а пројектовани привредни раст се очекује изнад шест одсто, нагласио је Мали.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/542779/prijava-vakcinisanih-gradjana-za-dodatnu-pomoc-od-1-do-15-juna.php

 

Усвојена уредба о подстицајним мерама за имунизацију

  • Београд, 6. мај 2021. године, четвртак

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о подстицајним мерама за имунизацију и спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, како би се додатно мотивисали грађани за вакцинацију и на тај начин брже постигао колективни имунитет, који за циљ има сузбијање епидемије, враћање основних функција здравственом систему и отварање економије.

Додатна новчана подршка у износу од по 3.000 динара предвиђена је за све грађане Србије који су до сада вакцинисани и све оне који ће до 31. маја примити бар прву дозу вакцине.

Од 1. до 15. јуна, преко сајта Управе за трезор, биће отворен портал за пријављивање грађана за ову новчану помоћ. Одмах након овог рока почеће исплата, која ће трајати до краја јуна. Новчану помоћ примиће и сви вакцинисани пензионери, као и они који то намеравају да ураде током маја. За њих ће исплата ићи по аутоматизму и није потребно да се пријављују.

Данас је усвојена допуна Закључка Владе од 2. априла 2020. године којoм би се накнада зараде у висини од 100 одсто основа за накнаду зараде исплаћивала само запосленима који су на боловању због потврђене заразне болести COVID-19, а вакцинисани су, као и запосленима који из здравствених разлога не могу бити вакцинисани.

Остали запослени који се разболе од ковида добијали би накнаду зараде за време боловања од 65 одсто зараде.

...

На данашњој седници усвојен је текст Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата о техничким условима и начинима електронске валидације потврда о извршеној вакцинацији против COVID-19 и потврда о извршеном тестирању.

Након потписивања овог меморандума, биће у употреби дигитални сертификати о вакцинацији, којим ће се знатно олакшати трансфер путника из обе земље и омогућити безбедно путовање и пословање у условима пандемије.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/543109/usvojena-uredba-o-podsticajnim-merama-za-imunizaciju.php


[Последња промена: 10.05.2021 у 13:36]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni