Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ДО САДА ВИШЕ ОД 100.000 ГРАЂАНА ИСКАЗАЛО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 12.01.2021, 21:11]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 12. јануар 2021. године, уторак

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић обишла је данас Канцеларију за ИТ и еУправу, где је проверила како функционише нова услуга на порталу еУправа, која се односи на исказивање заинтересованости грађана за вакцинисање против COVID-19.

Директор Канцеларије Михаило Јовановић упознао је министарку са функционалношћу ове услуге, која представља први корак у организовању масовне вакцинације становништва, у складу са планом имунизације и приоритетима које је прописао Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић“ Батут.

Грађани који желе да искажу заинтересованост не морају бити регистровани корисници портала еУправа, већ је довољно да на адреси www.euprava.gov.rs попуне упитник, након чега добијају СМС и имејл потврду.

Како за себе, грађани могу да попуне упитник и за чланове својих породица. Важно је знати да је могуће у сваком тренутку обрисати или изменити исказано интересовање.

Од 14. јануара са радом ће почети и контакт центар преко кога ће такође бити могуће исказати интересовање за вакцинацију телефоном.

Обрадовић се том приликом уверила у то да систем функционише, као и да је могуће одабрати тип вакцине чију је безбедност, ефикасност и квалитет потврдила Агенција за лекове и медицинска средства, или одабрати жељеног произвођача, чијом вакцином грађани желе да се вакцинишу.

Министарка је навела да је за 36 часова више од 100.000 грађана исказало интересовање за вакцинацију, од чега 30 одсто њих није бирало тип вакцине којом би се вакцинисало, а 8.000 је старије од 75 година.

Према њеним речима, могућност да држава у кратком периоду електронски комуницира са грађанима по питању вакцинације показује суштински значај еУправе и смисао реформе државне управе.

Обрадовић је поручила да нас после ове пријаве чека друга фаза, односно реализација вакцинације, јер само тако можемо достићи адекватан степен колективног имунитета и брже се вратити животу какав смо познавали пре COVID-19 пандемије.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/511602/do-sada-vise-od-100000-gradjana-iskazalo-interesovanje-za-vakcinaciju.php


[Последња промена: 12.01.2021 у 22:16]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni