Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ДО САДА РЕВАКЦИНИСАНО 23 ОДСТО ПУНОЛЕТНИХ ГРАЂАНА СРБИЈЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 28.04.2021, 09:20]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 27. април 2021. године, уторак

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је да је, према јутрошњим подацима, у Србији макар једну дозу вакцине примило 1.955.260 особа, односно 34 одсто пунолетне популације, наводећи да је план да до краја априла буде вакцинисано 2.100.000 људи.

Брнабић је у изјави за Телевизију "Пинк" прецизирала да су са обе дозе вакцинисане 1.324.542 особе, или 23 одсто пунолетних.

Поставили смо доста амбициозан циљ, али мислим да ћемо сада, захваљујући новом контингенту ''Синофарм'' вакцина које су јуче стигле, а већ данас су у свим локалним самоуправама, на свим пунктовима, то и достићи, оценила је премијерка.

Она је изразила наду да ће сви задржати озбиљност и одговорност, како бисмо до краја маја и током јуна дошли до оног броја вакцинисаних, макар првом дозом, који ће нам обезбедити да крај јуна дочекамо безбедни.

Брнабић је приметила и да је антиваксерски лоби јак у свету, не само у Србији, али је одала признање грађанима због њихове одговорности, јер је и поред свега, готово два милиона људи вакцинисано макар једном дозом.

Мислим да је потребно да додатно разговарамо са људима. Рецимо, да некоме ко има алергије кажемо да је безбедно да се вакцинише или уколико неко планира потомство да је безбедно да прими цепиво, подвукла је председница Владе.

Према подацима које је изнела, има приближно 500.000–600.000 људи који желе да се вакцинишу, али не могу да приуште себи да оду у неки већи град на вакцинацију.

У том контексту, она је напоменула да је Београд одличан у вакцинацији, посебно општине Стари град, Савски венац и Врачар, док, са друге стране, у општинама попут Лајковца, Жагубице, Мионице, Тутина, Новог Пазара мора више да се учини на том плану.

Данас ће другу дозу вакцине примити председник Републике Александар Вучић, указала је премијерка и подсетила на то да се у дану када је он примио прву дозу највише људи вакцинисало.

Истовремено, она је оценила да је посета председника Вучића  Бриселу значајна са много апеката, како економски, тако и политички, међу којима је и наставак дијалога са Приштином, који српска страна са нестрпљењем очекује.

Ми смо се за ову посету изузетно дуго припремали. Читава Влада је радила много на томе – и у области владавине права и на брифинг материјалима, како бисмо на једном месту прикупили све оно што смо урадили, пренела је Брнабић.

У том контексту, она је указала на значај пројекта изградње брзе пруге од Београда до Ниша и даље до границе са Северном Македонијом, који је председник Вучић испреговарао у Бриселу.

Премијерка је, говорећи о наставку дијалога Београда и Приштине, који се очекује 11. маја, рекла да Србија у овом тренутку нема никаквих других очекивања осим да се имплементира оно што је договорено бриселским споразумом, а то је формирање Заједнице српских општина.

Тек када се имплементира оно што је већ договорено, можемо да разговарамо о неким другим стварима, објаснила је председница Владе и додала да Србија са нестрпљењем очекује наставак дијалога са Приштином.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/540562/do-sada-revakcinisano-23-odsto-punoletnih-gradjana-srbije.php


[Последња промена: 28.04.2021 у 10:34]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni