Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

БРЗА РЕАКЦИЈА КЉУЧ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ПОЈАВЕ НОВИХ ЖАРИШТА КОРОНАВИРУСА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 05.10.2020, 07:16]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 2. октобар 2020. године, петак

Епидемиолог Предраг Кон саопштио је данас (02.10.2020. године) да је у Београду забележен благи пораст броја заражених коронавирусом, али да је ситуација и даље стабилна, тако да је за сада на снази повећана будност и приправност.

Кон је на конференцији за новинаре Кризног штаба за заштиту здравља становништва Републике Србије од заразне болести COVID-19 истакао да се увек врло озбиљно размишља о томе када и којом приликом применити оштрије мере.

Он је рекао да се мора пратити и врло благи пораст хоспитализација и јављања у тријажне центре, што је значајан сигнал, јер указује на то да се појављују и тежи случајеви.

Како је нагласио, чим се појави више нових случајева заразе важно је брзо реаговати и одмах предузети мере, а као пример је навео поновно увођење ванредне ситуације у Трстенику, у ком је у последња 24 часа откривено два нова случаја заразе.

Кон је указао на то да кључ за спречавање појаве могућих жаришта и ширења вируса представљају брза реакција и пооштравање мера, напоменувши да је и даље највећи број заражених у Београду.

...

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар поручио је да је на локалним самоуправама да реагују у "нултом моменту", подсетивши на то су у Крагујевцу пооштрене мере оног дана када је примећено 50 одсто више броја прегледа у ковид амбулантама, што је дало резултате.

Лончар је предочио да постоје неке средине то јест градови где се повећава број заражених због чега је апеловао на кризне штабове у Нишу, Краљеву, Трстенику и Врању да одмах донесу одговарајуће мере.

...

Инфектолог Мијомир Пелемиш упутио је апел грађанима да се вакцинишу против грипа, објасниши да би клиничка слика пацијента била много тежа када би истовремено имао и коронавирус и грип.

Он је, говорећи о разлици између грипа и коронавируса, рекао да су то две веома сличне болести које је тешко разликовати без тестирања, али да је могуће да лекари преко клиничке слике препознају COVID-19.

извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/489642/brza-reakcija-kljuc-za-sprecavanje-pojave-novih-zarista-koronavirusa.php


[Последња промена: 05.10.2020 у 08:23]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni